Pokal MNZ> Vodilna ekipa 2.SNL premočna

AŠK BRAVO : BRINJE GROSUPLJE 5 : 1 (3:0)
Kancilija Miha(9'), Tavčar Aljaž(12'), Jugovar Domen(44'), Beguš Nace(71'), Piskule Lan(91'); Mahič Al(84')

V polfinalu Pokalnega tekmovanja MNZ Ljubljane, so se nogometaši Brinja v Ljubljani merili s trenutno prvo uvrščeno ekipo 2.SNL.

Domači noghometaši so prevladovali na stadionu v Športnem parku Ljubljane. Že v uvodnem delu prvega polčasa so domači povedli z 2:0, treti gol pa dosegli tik pred odhodom naodmor. Za Brinje je imel najlepšo priložnost Rok Šporar, vedar se je tresel le okvir vrat.

V drugem polčasu smo videli pogumnejšo igro nogometašev Brinja. Kapetan Denis Boh je s strelom iz razdalje že premagal domačega vratarja, vendar je pot v mrežo žogi preprečila prečka domačih vrat. Po slabih pol ure igre v drugem polčasu so domači povišali vodstvo na 4:0. Častni zadetek za Brinje je dosegel Al Mahić, po lepi akciji skoraj celotne ekipe. Tik ob zaključku tekme so domači zadeli še petič, za končni rezultat 5:1.

Zmagovalec AŠK Bravo se je z zmago uvrstil v pokalno tekmovanje NZS za sezono 2019/2020.

V zasedbi Brinja je priložnost za dokazovanje in nabiranje izkušenj znova dobila plejada mladih nogometašev mladinske ekipe.

Nogometaši Brinja so prihodnji vikend prosti, saj je derbi z Ivančno Gorico zaradi turnirja GROSUPLJE OPEN 2019 prestavljen na sredo 22.05.