1.SNL U-15> V izjemni formi, padla Ilirija

NK BRINJE GROSUPLJE : ND ILIRIJA EXTRA-LUX 2 : 1
Blaž Štrekelj(35'), Nik Zrnec(43'); Maks Savič(26')

Po drugem derbiju v tednu dni Brinje z zmago na sam vrh prvenstvene lestvice 1.SNL U-15 zahod.

Pobuda, zaostanek, popolni preobrat in nekaj trpljenja ob kocu, so glavne značilnosti derbija, ki se je v sredo odvijal v Grosupljem.

Potek tekme je tokrat povzel trener Goran Markovič: "Še ena težka tekma, katera se je končala v našo prid. Fantom čestitke za prikazano, saj smo bili na igrišču boljša ekipa. Kljub nekoliko bolj zaprti postavitvi gostov, smo nekako prihajali do zadnjih dvajset metrov, kjer nam je zmanjkala ključna poteza (podaja, strel), malo več kvalitete. So pa Ljubljančani imeli zelo hitre, konkreten prehode, ki smo jih dokaj dobro kontrolirali. Po prejetem zadetku iz prekinitve, smo bili še malenkost boljši v igri, kar se nam je obrestovalo z dvema lepima zadetkoma. Tekmo smo dobro kontrolirali, čeprav so gostje zadnjih deset minut poizkušali z nekoliko bolj odprto igro, ampak si niso ustvarili nobene resne priložnosti. Na koncu se mi zdi, da je zmaga zaslužena, čeprav mogoče tekma ni bila najboljša za gledati, smo kljub temu videli veliko pravih nogometnih elementov iz obeh strani. Do konca prvenstva nas čakata še dve tekmi, ki si ju želimo odigrati na najboljši možen način."

Kljub navideznemu vodstvu na lestvici, pa teniško nogometaši Brinja še vedno zaostajajo za vodilno pozicijo na lestvici. V zadnjih dveh krogih zato ni česa izgubiti, sta le tekmi v katerih je potrebno uživati in v sproščeni igri demonstrirati svoje znanje.

V soboto sledi tekma v Stražišču pri Kranju. Sava Kranj je na svojem igrišču zahteven nasprotnik. Tekma se bo pričela ob 11.00. Vabljeni.