U-9> Uspešen nastop na turnirju EFCO Championship

V konkurenci 72-ih ekip iz 16-ih držav so naši devetletniki na Dunaju na velikem mednarodnem turnirju nabirali prve mednarodne izkušnje.

Prvi del sobotnega dneva je bil namenjan razigravanju v skupinskem delu. Varovanci trenerja Saše Tekiča so bili razporejeni v skupino "F" kjer so jim družbo delali klubi iz Češke, Madžarske in Avstrije. S pomočjo nekaj športne smole, jim je za las iz rok ušlo 2. mesto v skupinskem delu tekmovanja, ki bi jim omogočalo tekmovanje za razvrstitev od 1. - 25. mesta.

Sledila je tekma in zmaga proti vrstnikom romunskega kluba CFR Cluj, tudi že udeleženca Champions League, ki so jo nogometaši Brinja zmagali s 3:2 in si s tem zagotovili mesto v zgornji polovici vseh udeležencev. V nadaljevanju so se z zmagami proti slovaški FC Petržalka, madžarskemu Szeged-Grosics AKA in avstrijskemu SV Kuchl, ter porazoma proti madžarskemu Debreceni Honvéd OFS in nemškemu FT Starnberg 09 uvrstili na končno 29. mesto.

Turnir je sicer osvojil belgijski Club Brugge.

Sledijo zaslužene počitnice. Na igriščih Športnega parka Brinje pa se znova dobimo 5. avgusta, takrat nogometno starejši za leto dni, ko selekcija U-10 prične z delom za novo sezono.