3.SNL> S prigarano točko še vedno na vrhu lestvice

ND ADRIA : NK BRINJE GROSUPLJE 2 : 2 (1:0)
Rok Pavlin(45'),Tine Hlede(75'); Rok Šporar(48'), Al Mahič(88')

Z osvojeno točko na gostovanju v 5. krogu še naprej na samem vrhu lestvice 3.SNL zahod.

Nogometaši Brinja so dobro vstopili v tekmo, vendar so jim domači nogometaši v nadaljevanju povzročali vse več težav. Tik ob koncu prvega polčasa je Adria povedla z 1:0.

Že v prvi akciji drugega polčasa je Rok Šporar zadel za izenačenje na 1:1. V 75. minuti so domači znova vodili. Po ubranjenem kazenskem strelu Nikole Cvijiča so domači uspeli žogo spraviti v mrežo. Ob tem je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Nejc Koler. Z igralcem manj so se nogometaši Brinja podali v lov na izenačenje, ki si so ga priborili v 88. minuti, ko je za 2:2 zadel Al Mahič.

Po tekmi je trener Janez Kovačič povedal: "Glede na potek tekme moramo biti s točko zadovoljni. Celostno gledano smo pokazali premalo, preveč je bil slabih tehničnih izvedb, nenajboljših taktičnih odločitev, kot tudi nerazpoloženih posameznikov. Izgledalo je, da se nismo sposobni prilagoditi nasprotnikovi igri, igrišču in še čemu. Ekipo velja pohvaliti za vstrajanje, tudi ko je kazalo, da smo v izgubljenem položaju."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Matevž Hribar, Filip Škerl, Gregor Dorniž, Matic Povh, Florgent Rexhepi, Nejc Koler, Domen Klančnik, Rok Šporar, Denis Boh Rezerve: Žan Luka Jerman, Maj Božič, Al Mahič, Nal Strajnar, Jernej Kočar, Primož Rozina, Andraž Einsiedler.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

To je bila prigarana točka, v tekmi v kateri nogometašem Brinja ni šlo praktično nič po načrtu. Je pa ekipa pokazala pravi karakter in zasluženo izenačila za pomembno točko iz gostovanja.

5. krog 3.SNL zahod je pokazal, da je bila združitev lig, vsaj glede konkurenčnosti ekip, zadetek v polno. Izenačene in zahtevne tekme se vrstijo iz kroga v krog. Na vrhu prvenstvene letvice je točkovno izenačeno kar 5 ekip, ob tem pa prvouvrščeno Brinje in sedmo uvrščeni Tolmin loči le ena točka.

Ravno Tolmin, eden od favoritov za končno 1. mesto na lestvici, bo v prihajajočem vikendu, v nedeljo ob 16:30, gostoval v Grosupljem. Pričakujemo lahko pravi prvenstveni derbi, zato vabljeni na grosupeljski stadion.