3.SNL> Člani z zmago ostajajo v vrhu

NK BRINJE GROSUPLJE : NK FAMA VIPAVA 1 : 0 (0:0)
Filip Škerl(75')

Nogometaši Brinja so z zmago v 8. krogu 3.SNL zahod ohranili stik s samim vrhom prvenstvene lestvice.

Tekma se je pričela z minuto molka v spomin na minuli teden preminulega Roberta Saviča, v letih 2008 - 2013 člana nadzornega odbora NK Brinje, sicer aktivnega člana veteranske sekcije kluba.

Modro-rumeni so tekmo odprli zelo dobro in skozi celotni prvi polčas pritiskali proti vratom Vipave. Gostje so se odločili za branjenje svojega gola in v prvem polčasu praktično niso prihajali na polovico Brinja. Nogometaši Brinja so imeli nekaj situacij iz katerih bi morali izvleči več, vendar se je tresel le okvir gostujočih vrat. Polčas se je končal z 0:0.

Tudi drugi polčas se je nadaljeval v podobnem ritmu prvega polčasa. V 75. minuti je Filip Škerl izkoristil lepo podajo Maja Božiča in povedel Brinje v vodstvo z 1:0. V 80. minuti je imel Gregor Dorniž s strelom iz 11 metrov, po prekršku v kazenskem prostoru nad kapetanom Denisom Bohom, idealno priložnost, da dokončno odloči srečanje, vendar je žogo poslal prek prečke gostujočega gola. Tako je sledila napeta končnica v kateri pa se rezultat ni več spreminjal.

Trener Goran Markovič je po tekmi povedal: "Po rezultatskem neuspehu v Ajdovščini smo tokrat na svojem igrišču zasluženo premagali ekipo Vipave. Čeprav je bila minimalna razlika, lahko rečem da je naša zmaga popolnoma zaslužena. Že v petek tekma v Šenčurju, kjer pričakujemo eno dobro tekmo, saj igrata dve ekipi, ki igrata na zadetek več."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Nogometaši Brinja so zasluženo osvojili nov komplet točk s tem pa ostali v igri za sam vrh prvenstvene lestvice in si zaslužijo vse čestitke.

Prihodnji krog Brinje gostuje v Šenčurju, ki je na lestvici točkovno izenačen z Brinjem. Tekma se bo v Šenčurju igrala že v petek 11.10.19 ob 19. uri.