3.SNL> Petarda v mreži gostov

NK BRINJE GROSUPLJE : NK ARNE TABOR 69  5 : 2 (2:1)
Klančnik Domen(26'), Boh Denis(44'), Simič Jon(48' -AG), Povh Matic(52'), Mahič Al(83'); Fortin Matevž(20'), Lukman Žiga(46')

V Grosupljem je v 12. krogu 3.SNL zahod gostovala ekipa, ki ni kazala ambicij po napadalni igri, kljub temu pa uspela zabiti dva gola.

Od pričetka tekme so bili nogometaši Brinja aktivni in imeli kontrolo v igri, vendar v 20. minuti podarili žogo gostom, ki so darilo z veseljem pretopili v zadetek. Odziv ekipe na vodstvo gostov je bil pravi in šest minut pozneje je Domen Klančnik izid poravnal na 1:1. Defenzivno postavljeni gosti so puščali malo prostora za zaključke akcij Brinja. Ob koncu prvega polčasa je Denis Boh lepo zaključil akcijo za vodstvo z 2:1 in miren odhod na odmor.

Ni se končala prva minuta nadaljevanja igre v drugem polčasu, ko je zopet sledila nepotrebna napaka v obrambi Brinja, gostje so darilo tudi drugič sprejeli in izid izenačili na 2:2. Tudi drugič je bil odziv ekipe odličen, dve minuti pozneje je bilo Brinje zopet v vodstvu. Hitro akcijo je poizkušal zaključiti Filip Škerl, ki je gostujoče branilce prisilil, da so žogo sami poslali v svojo mrežo za 3:2. Štiri minute pozneje je Matic Povh z glavo premagal gostujočega vratarja za vodstvo s 4:2. V 87. minuti je Al Mahič zaključil domiselno akcijo Brinja za končni izid srečanja 5:2.

Po tekmi je trener Goran Markovič povedal: "Tekma, na kateri smo videli lepo število zadetkov. Nismo odigrali dobre tekme, saj smo naredili predvsem v prvem polčasu malo morje individualnih napak, tako da nismo razvili svje igre. V drugem polčasu smo bili za odtenek boljši kar je zadoščalo, da je zmaga ostala doma. Sedaj nas čaka še zadnjih 14 dni in dve izjemno zahtevni tekmi, kjer bomo morali pokazati veliko več, če želimo osvojiti kakšno točko."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Na odlično pripravljeni zelenici domačega stadiona, so grosupeljski nogometaši, kljub zelo defenzivno naravnanemu nasprotniku, lahko vsilili svoj ritem igre in uspešno zaključili pet akcij. Z novimi tremi točkami ostajajo v vrhu lestvice, le dve točki za vodilnim Primorjem.

V zadjem krogu prvega dela prvenstva sledi v soboto ob na Viču derbi z drugouvrščeno ekipo Svobode Ljubljana. Vsekakor se obeta izjemno zanimivo srečanje. Vabljeni.