Kadeti in mladinci med elito slovenskega nogometa

Ko je bilo po petkovi odločitvi IO Nogometne zveze Slovenije dokončno jasno, da bodo tudi kadeti in mladinci v prihodnji sezoni zaigrali v najvišjem kakovostnem razredu (1.SML/SKL), je v klubu zavladalo pravo veselje.


prva liga1

Uresničena je bila želja peščice nogometnih zanesenjakov, ki so leta 2003 ustanovili Nogometni klub Brinje Grosuplje in katerim je bila želja in vizija, da klub postane nogometna šola na poudarku dela z mladimi.

Andraz Zrnec 01Predsednik Andraž Zrnec: "Projekt Prva liga se z petkovo odločitvijo IO NZS uspešno končuje. Hvala vsem, ki ste v njem sodelovali oziroma na kakršen koli način pripomogli pripomogli k napredovanju v najvišji rang mladinskega tekmovanja v državi. Ker pa na lovorikah ne gre počivati, smo si v NK Brinje Grosuplje tudi za prihodnost zastavili visoke cilje.. Naša želja je, tako kot pred leti prva SKL/SML, v prihodnosti igrati mladinsko ligo prvakov, kar, s kadrom s katerim v klubu razpolagamo nedvomno lahko dosežemo. Dobrodošli, da se nam na tej poti pridružite."

Pika na i je bila postavljena prav v letu ko v Sloveniji praznujemo 100. obletnico začetka organiziranega igranja nogometa.

Epidemija virusa COVID-19 je preprečila tekmovanje v spomladanskem delu prvenstva, v katerem so mladinci (nogometaši do 19 let) pod vodstvom trenerja Boruta Antončiča in kadeti (nogometaši do 17 let) pod vodstvom trenerja Gorana Markoviča v 16-ih odigranih prvenstvenih krogih močno vodili na skupni prvenstveni lestvici 2.SML/SKL zahod, ki odloča o napredovanju v 1. Slovensko mladinsko in kadetsko ligo. Obe ekipi sta bili tudi vodilini v svojih ligah.

Uspeh ni naključen. Je plod trdega in načrtnega dela plejade športnih delavcev ob podpori staršev, sponzorjev in lokalne skupnosti. Mladi nogometaši, nosilci uspeha so bili ob ustanovitvi kluba stari največ tri leta, nekateri pa sploh še niso bili rojeni, toda to so nogometaši za katerimi je najmanj 10 let vadbe in treniranja nogometa. Z uspehom kadetske ekipe U-17 in mladinske U-19, Grosuplje z Nogometnim klubom Brinje-Grosuplje postaja eden od centrov mladinskega nogometa v Sloveniji.


✅ odigrali so 16 od skupno 27 krogov / skupaj obe ekipi 32 tekem
✅ ekipi imata kar 14 točk prednosti pred prvim zasledovalcem v skupnem seštevku točk
✅ skupno sta obe ekipi osvojili kar 24 zmag, 4 neodločene izide in le 4 poraze
mladinci: 1. mesto - 11 zmag, 2 neodločena, 3 porazi
kadeti : 1. mesto - 13 zmag, 2 neodločena, 1 poraz)


To je le nov korak v razvoju kluba, pred katerim so novi izzivi. Potrebno bo potrjevati in nadgrajevati dosežene rezultate. Pred tem pa zagotoviti še potrebne pogoje, ki bodo omogočili tekmovanja na najvišji ravni, pri zagotavljanju katerih bo potrebno tudi sodelovanje Občine Grosuplje, ki s klubom vseskozi zgledno sodeluje.

Čestitke igralcem, trenerjem in vodstvu za dosežen uspeh, ter zahvala vsem, ki ste v vseh teh letih sodelovali in pomagali pri razvoju našega in vašega Nogometnega kluba Brinje Grosuplje.

Predsednik Andraž Zrnec je napovedal nove izzive in cilje. UEFA Youth League v Grosupljem. Zakaj pa ne, tudi leta 2003 jih večina ni verjela.