Intervju> Goran Markovič, vodja stroke, trener članskega moštva

Goran Markovič je po letu in pol zopet sedel na klop članskega moštva Brinje Grosuplje. Z njim smo se pogovarjali o pričakovanjih, ciljih in dosedanjem poteku priprav.

1. Po sezoni in pol ste zopet prevzeli krmilo članske ekipe. Pravzaprav ste odvodili še zadnjo normalno pol sezono v sezoni 2019/2020. Vaš naslednik je imel zahtevne razmere za delo v tako imenovanih "korona časih". Kaj si v tem smislu želite v prihajajoči sezoni?

To kar si verjetno želimo vsi: da bi lahko trenirali in igrali brez prekinitev. Že tako nas čaka ogromno dodatnega protokola, ampak bomo vse dali skozi, da nam le pustijo delati in tekmovati. Fantje so v dveh sezonah na žalost izgubili leto nogometa. To je nepopravljiva škoda.

 

2. Za vami so trije polni tedni priprav. S kakšnim kadrom ste opravili te priprave, oziroma kateri so igralci, ki so zapustili klub iz minule sezone in kateri so novi obrazi?

Ekipo smo osvežili in še dodatno pomladili, kar je klubska usmeritev. Predvsem smo selekcijo opravljali na podlagi osnovne zahteve, da so fantje zmožni spremljati naš trenažni proces. Od tega ne odstopamo. Skozi priprave ne morem imeti pripomb, igralci so sprejeli zahteve, delali smo maksimalno zavzeto.

Moštvu smo priključili fante lanskega izhodnega mladinskega letnika 2002 naše nogometne šole, poleg njih pa se nam je pridružilo šest novih igralcev. Napadalca Matej Čož in povratnik v naš klub Anže Pucihar sta rojena leta 2001, ostali pa so letnik 2002 in torej vsi prvo leto vstopajo v članski nogomet. To so Timotej Bizilj (Radomlje), Jan Keržič (Bravo), Peter Luštek in Ermin Karajbić (oba Krka).

 

3. Je do konca prestopnega roka pričakovati še kakšen prihod?

Ne. Prestopni rok smo zaključili dokaj hitro, ker smo želeli imeti čim prej celotno ekipo na kupu. Zdaj smo na vseh igralnih mestih dobro pokriti, tako da za dodatne prihode ni več prostora.


4. V minuli sezoni delovali v mladinskem pogonu, tako da zelo dobro poznate igralce mladinske in kadetske selekcije, kjer je kar lepo število nadarjenih nogometašev in lepo število reprezentantov. Kakšno bo sodelovanje članske ekipe in mladinskega pogona?

V mladinskem pogonu delujem še naprej kot vodja nogometne šole NK Brinje Grosuplje in trener mladinskega moštva. V klubu tako še bolj združujemo člansko ekipo z mladinsko šolo. Smo razvojni klub in to je bil eden vedno naših glavnih ciljev. Torej, da omogočimo igralcem naše mladinske šole čimprejšnje spoznavanja članskega nogometa.

 

5. Članska ekipa Brinja v zadnjih sezonah konstantno zaseda mesta tik pod vrhom lestvice 3.SNL zahod. Ob tem iz mladinskega pogona prihajajo vse kvalitetnejši nogometaši, ki imajo izkušnje iz najvišje državne mladinske lige. Kakšni so rezultatski cilji v prihodnji sezoni?

Naši cilji so vedno najvišji, naš kratko ali srednjeročni cilj pa zagotovo uvrstitev v drugo ligo. Gre pa bolj za naše tekmovalne želje in ne za kakršenkoli pritisk vodstva kluba. Bi bila pa uvrstitev v drugo ligo zelo pomembna tudi za razvoj naše nogometne šole, saj bi lahko mladim igralcem hitro ponudili igranje na še zahtevnejšem nivoju članskega nogometa. Zato nas tudi druga liga tako mika in zanima.

 

6. Odigrali ste tudi štiri pripravljalne tekme na katerih ste zabeležili 4 zmage. Res je, da so to tekme kjer rezultat ni pomemben, pa vendar so bili vsi nasprotniki zahtevni. Kako ocenjujete dosedanji potek priprav?

Priprave smo izpeljali po pričakovanjih. Bile so naporne, a tudi preizkušnja za fante, če lahko držijo tak nivo prizadevnosti. Kar se tega tiče, so izpolnili naša pričakovanja in nas tudi pozitivno presenetili. Imamo izjemno zavzeto in pozitivno skupino igralcev z visokim nogometnimi cilji, kar je za nas in za naše delo zelo pomembno.

 

7. S katerimi ekipami se boste v pripravljalnih tekmah še pomerili?

Pred nami sta še zadnja dva tedna priprav. Odigrali bomo še pripravljalno srečanje z ekipi Simer Šampiona, potem pa bo šlo zares in za točke. Vsi že komaj čakamo.

 

8. Želimo vam, da v celoti izpeljete zastavljen pripravljalni načrt priprav in dober štart v prvem krogu na domačem igrišču proti Adriji iz Mirna.

Hvala.