Mladinci v soboto nadaljujejo tekmovenje v 1.SML

Z gostovanjem pri Triglavu iz Kranja mladinci nadaljujejo svojo drugo prvoligaško sezono. Ekipa je po nevtralnem izkupičku 4-7-4 jesenskega dela tekmovanja prezimila na 10. mestu prvenstvene lestvice 1. slovenske mladinske lige.

Kako so potekale priprave in kakša so pričakovanja pred nadaljevanjem prvenstva, smo povprašali njihovega trenerja Urbana Žoharja, ki je povedal: "Menim, da smo zimsko obdobje v celoti izkoristili, kjer smo pravzaprav brez premora vztrajali čez celotne zimske priprave. Mladinska selekcija je, kljub skromnem številu vestno trenirala, za kar gre fantom velika pohvala. Številne odsotnosti so posledica vključevanja mladincev v priprave ter tekme članske ekipe, kar ponovno dokazuje, da ne odstopamo od klubske vizije vključevanja mladih igralcev.
Strokovni del ekipe se je čez zimo še dodatno okrepil. S prihodom Luke Žinka je pridobilo dodatno energijo in nogometne izkušnje, ter tako še dodatno obogatilo že tako kakovostno trenersko ekipo.
Verjamem, da lahko vstopimo v pomlad rezultatsko neobremenjeni. Po zelo uspešnem jesenskem delu ostajamo skromni ter se s pogledom osredotočamo le na prihajajočega nasprotnika. Cilji so jasni - kar se da hitro zagotoviti obstanek. Kljub temu pa seveda ambiciozno vsako tekmo pogledujemo proti novim trem točkam."

Le sedem točk zaostanka za drugo uvrščeno ekipo prvenstva, omogoča mirno nadaljevanje in tudi rezultatski napredek na prvenstveni lestvici.

Tekma v Športnem centru Kranju se bo pričela ob 14:30.