Goran Marković pred tekmo z Rogaško - Lahko jih presenetimo

Začetek spomladanskega dela sezone že trka na vrata. Jutri, v soboto 4.marca ob 15.00, se bodo nogometaši Brinja v gosteh pomerili s prvouvrščeno Rogaško. Trener modro-rumenih se zaveda kvalitet nasprotnikov, a pravi, da jih njegovi varovanci lahko presenetijo. Goran Marković je pred obračunom z Rogaško odgovoril na nekaj vprašanj povezanih s prihajajočo tekmo in pripravljalnim obdobjem.

O pripravljalnem obdobju

Lahko rečem, da smo vse opravili, kot smo si zadali. Odigrali smo veliko število tekem, na katerih je bila minutaža razporejena na vse fante. Vsi so imeli možnost, da se dokažejo in si izborijo mesto v prvi ekipi. Delali smo kvalitetno, saj so bili igralci zelo motivirani za delo in posledično so bili treningi na visokem nivoju.

O fizični pripravljenosti nogometašev

Za nami je specifično pripravljalno obdobje, saj smo začeli precej zgodaj, že 4 januarja. Bilo je nekaj odhodov in prihodov, zato je bil naš cilj, da se igralci med seboj povežejo. To smo v veliki meri želeli doseči s tekmami. Do neke mere nam je uspelo, ne morem pa reči, da bomo že na prvi tekmi optimalno uigrani. Prvenstvo bomo kljub vsemu dočakali, kot smo načrtovali. Smo dobro pripravljeni, se bodo pa zagotovo pojavili kakšni detajli v igri, ki jih bo potrebno izboljšati.

O generalki proti Krki

Ko govorim o tekmi s Krko moram najprej poudariti, da so bili pogoji za igro težki, saj igrišče ni bilo v najboljšem stanju. Želeli smo si nasprotnika z zgornje polovice lestvice in Krka je bila odlična ekipa za generalko. Srečanje smo dobro začeli in bili prvih dvajset minut boljši nasprotnik, potem pa smo po nekaj individualnih napakah padli. Po tem nismo uspeli dvigniti nivoja naše igre. Obračun smo na koncu izgubili, lahko rečem, da nismo bili veliko slabši nasprotnik.

O teambuildingu

Pred nadaljevanjem sezone smo si želeli izvesti tudi teambuilding, da se ekipa še dodatno poveže. Lahko rečem, da je izpadel fantastično. Udeležili so se ga vsi fantje in mislim, da je služil svojemu namenu. Vsi smo se zabavali in ustvarile so se povezave, ki se mogoče na treningih in tekmah ne morejo.

O Rogaški

To je izkušena ekipa, ki je zelo dobro vodena s strani trenerja, ki ima tudi izkušnje iz prve lige. Med prestopnim rokom so se okrepili z nekaj igralci in odkrito napadajo prvo ligo. Seveda pa smo tudi mi lahko nevarni. Okrepili smo se z igralci, s katerimi smo lahko konkurenčni tudi ekipam, ki so v vrhu. Lahko jih presenetimo.

O pričakovanjih za tekmo

Glede na to, da je to prvi krog spomladanskega dela, pričakujem nekoliko več previdnosti s strani obeh ekip. Poskušali bomo s svojim slogom igre, se pa zavedamo, na kakšen način igra Rogaška. Vemo, kje so najbolj nevarni, zato se bomo po potrebi prilagodili. Veliko bo odvisno tudi od igrišča in vremenskih razmer v Rogaški.

O stvareh, ki so potrebne za obstanek v ligi

Najbolj pomembna stvar je ta, da ekipa drži skupaj. Zelo pomembno bo delovanje vseh posameznikov. Pred nami je le 12 tekem, kar ni veliko, zato bo vsaka točka štela. Na vsakem obračunu bomo na igrišče postavili tistih 11 igralcev, ki nam bodo lahko v danem trenutku prinesli pozitiven rezultat. Pomembno je, da tudi ostali ostanejo pozitivni in vsi skupaj zasledujemo cilj ekipe. Dihati moremo kot eno in individualne zahteve postaviti v ozadje.