Pestro dogajanje za mlajše selekcije Brinja

Pretekli vikend niso bili aktivni le članski nogometaši, ampak tudi mlajše selekcije. Od turnirjev do zimskih lig, dogajanja je bilo res veliko.

Začnimo z najmlajšimi. Selekcija U7 je igrala v zimski ligi. Mladi nogometaši so se pod vodstvom trenerja Jana Jančigaja pomerili proti Ivančni Gorici, NŠ Cesar-Jokić in Domžalam. Rezultat seveda ni bil v ospredju, lahko pa potrdimo, da so se fantje zelo zabavali ob igranju nogometne igre.

Tudi leto starejši fantje so igrali tekme zimske lige. Varovanci Erika Strnada so odigrali srečanja z Olimpijo, Biljami, OŠ Olimpija, Šentjernejem in Fenixem. Sklenila so se nova poznanstva in vikend bo fantom zagotovo ostal v lepem spominu.

Selekcije U11 in U13 so pretekli konec tedna odigrale zaključne dvoboje Zimske lige FMG Olimpija, v sklopu katere je bilo odigranih več kot 250 tekem. Ekipa U12 je svoje zadnje srečanje odigrala zadnji vikend v februarju. Zimske lige so se udeležile številne slovenske nogometne ekipe, pa tudi nekatere tuje, kot so SK Sturm Graz, SK Austria Klagenfurt in SV Sportastic Spittal. Merjenje moči z vrstniki iz celotne Slovenije in tudi tujine je bila odlična izkušnja za mlade nogometaše Brinja.  

Selekciji U12 in U13 sta se udeležili tudi turnirja Nevron Cup v Kidričevem. Varovanci Janeza Kovačiča (U13) so odigrali tri srečanja. Aluminiju in Muri so morali priznati premoč, z velenjskim Rudarjem pa so se razšli z neodločenim rezultatom. Selekcija U12 je remizirala z Muro, Aluminij pa je bil boljši nasprotnik.

Za konec pa še pogled naprej. Selekciji U8 in U10 v četrtek odhajata v Umag, kjer bosta sodelovali v zelo močnem mednarodnem turnirju. Med sodelujočimi so tudi sloviti klubi, kot so Barcelona, AC Milan, Juventus in Crvena Zvezda. Mladim nogometašem Brinja želimo vso srečo in obilo zabave!