Na razmočenem igrišču do pete zaporedne zmage

Nogometaši Brinja so v soboto, 15. aprila, odigrali tekmo 25. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so z rezultatom 1:0 premagali Bistrico.

Že pred začetkom je bilo jasno, da bo na potek srečanja močno vplivalo vreme. Igrišče je bilo precej razmočeno, a vseeno v dovolj dobrem stanju za igranje tekme. Igra zato razumljivo ni bila najbolj kombinatorna.

Gledalci, ki so se kljub muhastemu vremenu zbrali na stadionu, so spremljali borbeno igro nogometašev obeh ekip, niso pa videli veliko priložnosti. Bistrica je imela svojo najlepšo na polovici polčasa, ko se je njihov napadalec znašel sam pred vratarjem Brinja. Šugić je odlično posredoval in ostalo je pri začetnem izidu. Sledila je nevarna situacija pred golom Bistrice. Do odbite žoge je prišel Pušnik, preigral gostujočega branilca in streljal proti vratom, a ni bil dovolj natančen.

V 41. minuti so varovanci Gorana Markovića povedli. Piskule je spretno izvedel prosti strel s strani in žoga je končala v mreži. Do konca polčasa ni bilo večjih pretresov in domači so na odmor odšli s prednostjo.

Drugi del tekme se za Brinje ni začel najboljše. Po protinapadu Bistrice je Klašnja v želji, da bi izbil žogo, z drsečim štartom podrl napadalca gostov. Sodnik je dosodil enajstmetrovko in izključil branilca Brinja. Nato pa je v vsem svojem sijaju zablestel David Šugić. Odlično je prebral namero izvajalca najstrožje kazni in ubranil njegov strel z bele točke. Le nekaj minut zatem je bilo razmerje moči na igrišču poravnano, saj je sodnik pokazal drugi rumeni karton Bračku in ga posledično izključil. Igrišče je še naprej krojilo igro, ki je bila tudi v drugem polčasu raztrgana. Bistrica se je trudila priti do izenačenja, a so bili domači branilci suvereni pri zaustavljanju nasprotnikovih napadov.

Modro-rumeni so zmagali že petič zapored in še naprej ostajajo najuspešnejša ekipa pomladi. Z novimi tremi točkami so se povzpeli na 8. mesto in se točkovno izenačili z Nafto.

NK Brinje Grosuplje 1:0 Kety Emmi&Impol Bistrica

Strelci: Piskule (41')

Brinje: Šugić, Brkić, Piskule, Kepic, Hajdinjak, Klančnik, Klašnja, Matko, Ristić, Pušnik, Boh

Klop: Cvijić, Šparovec, Mahić, Kovač, Kene, Ristić.

Bistrica: Fridrih, Rozman, Vidmar, Zajšek, Kapun, Kukovec, Kavelka, Janežič, Bračko, Kuliš, Martinčič.

Klop: Zupanc, Kmetec, Ferčič, Ciganović, Dvoršak, Sakji, Koprivc, Koročec, Lorbek