Z izjemno igro potrdili končo 3. mesto

V četrtek so strejši dečki U-15 na domačem igrišču odigrali zadnjo tekmo v 1.SNL U-15 zahod. Brinje Grosuplje in Bravo Generali, 3. in 4. uvrščeni moštvi na prvenstveni lestvici sta neposredno odločali o prestižnem končnem 3. mestu na prvenstveni lestvici.

Kljub hitremu zaostanku, gostje so v 29. minuti že vodili z 0:2, je Brinje Grosuplje vztrajalo pri svoji igri. Kljub mladosti, ekipe pod vodstvom trenerja Urbana Žoharja, zaostanek ni zmedel. Nadaljevali so igro, ki so si jo zastavili pred pričetkom tekme. Hitra in kombinatorna igra v kateri so nogometaši Brinja Grosuplja prepoznavali situacije v postavitvi gostov in s pravimi reakcijami do konca prvega polčasa izid z zadetkoma Maksa Ljubenoviča poravnali na 2:2.
Tudi v drugem delu igre so bili nogometaši Brinja tisti, ki so narekovali ritem igri. Nagrada trudu celotnega moštva je prišla v 67. minuti, ko je Eso Hankušić zadel za vodstvo s 3:2, kar je bil tudi končni izid tekme.

BRINJE GROSUPLJE : BRAVO GENERALI 3 : 2 (2:2)
Maks Ljubenović(29', 37'), Eso Hankušić(67'); Andrej Pečar(3'), Svit Blaško(19')

Z igro svojih varovancev je bl zadovoljen tudi trener Urban Žohar, ki je povedal: "Začetek tekme ni šel po naših željah. Čeprav smo prevladovali v posesti in vzpostavili kontrolo, smo prejeli zadetek iz kota ter še nekaj minut kasneje še res lep zadetek izven kazenskega prostora. Glede na dogajanje na igrišču si verjetno nismo zaslužili zaostanka, vendar je to nogomet. Zagotovo je en odraz naše mentalitete to, da smo kljub zaostanku nadaljevali s pobudo v igri in še pred polčasom uspeli izničiti prednost gostov. V drugem polčasu smo iskali še tretji zadetek, kar nam je uspelo 10 minut pred koncem. Malce sreče nam je na koncu pomagalo, da smo vodstvo obdržali in zasluženo zmagali. Tekma odraža zagotovo napredek, ki smo ga naredili v letošnji sezoni. Veseli me dejstvo, da smo na domačem igrišču v celotni sezoni ostali neporaženi. Menim, da smo na celotno sezono lahko ponosni in zadovoljni, s tem kar smo dosegli. Po krajšem počitku se bomo pričeli še pripravljati za zadnjo tekmovanje v Budimpešti."

Strniti delo in rezultat ene sezone v 80. minut tekme je skoraj nemogoče. A prav to je uspelo selkciji U-15 v 1. državni ligi starejših dečkov na zadnji prvenstveni tekmi. Ekipa je skozi sezono doživljala vzpone in padce, a ob tem tudi zorela. Rezultat pa moštvo, ki ve kaj hoče in ve kako to izpeljati. Ja, tekma bi se lahko rezultatsko končala tudi drugače, vendar to ne bi spremenilo dejstva, da so nogometaši skoci celotno seznono napredovali in naredili velik korak v svojem nogometnem razvoju.

In to je bila tekma, ki bi mogoče lahko bila vzor, kako naj bi izgledala tekma 15-letnih mladeničev, ki predstavljajo bodočnost slovenskega nogometa. Kljub dinamični in čvrsti tekmi, sodniku ni bilo potrebno izdati niti enega opozorila. Toda ne samo dogajanje na igrišču, ampak tudi strokovno vodenje ob igrišču, ki je bilo na najvišjem nivoju, brez karšnih koli eskalacij, ki jih vse prevečkat vidimo na tekmah podmladkov slovenskega nogometa. Navedeno velja za obe ekipi.

Za selekcijo sled še turnir v Budimpešti, pogled pa se počasi že usmerja v prihodnjo sezono, ki bo tudi selekciji U-15 prinesla nekaj tekmovalnih novosti.