Mladinci z zmago na vrhu EON NextGen lige

Mladinci U-19 so odlično pričeli spomladanski del prvenstva.

Varovanci trenerja Urbana Žoharja so s štirimi zadetki v mrežo Nafte 1903, zanesljivo prišli do prve spomladanske zmage.

Grosupeljčani so tekmo pričeli odločno, a res pravo izrazito priložnost za zadetek so imeli gostje iz Lendave, odlično posredovanje domačega vratarja je preprečilo zgodnje vodstvo gostov. V nadaljevanju smo videli hitro kombinatorno igro nogometašev Brinja Grosuplja in v 6. minuti je Aleks Stojaković zaključil akcijo za vodstvo z 1:0. Obetavne priložnosti so se kar vrstile, a je bilo za naslednji zadetek potrebno počakati do 28. minute ko je bil iz prostega strela natančen Nik Zrnec. Gostje so do konca polčasa iz kazenskega strela uspeli znižati zaostanek na 2:1.

V drugem delu igre je bilo veliko manj tekoče igre, vzrok pa precej agresivna in groba igra gostujoče zasedbe, ki je igro domačih sekala s prekrški. Glavni sodnik srečanja je gostom samo v drugem delu igre pokazal kar 7 rumenih kartonov posledično so v 89. minuti igre imeli tudi izključenega igralca. Vse dvome o zmagovalcu srečanja sta v 63. in 86. minuti razblinila Aljaž Zalaznik in David Vitamvas s tretjo in četrto žogo v mreži gostov in končno zmago 4:1.

Z zmago se je Brinje Grosuplje povzpelo na sam vrh 1. mladinske EON NextGen lige, z enakim zbirom točk kot ljubljanska Olimpija, a z boljšo gol razliko. Glede na rezultate preostalih srečanj 19. kroga prvenstva 1-SML, vsaj uvod kaže na možnost sprememb nekaterih razmerij med moštvi. Vsekakor pa se obeta še izjemno zanimivih 11 prvenstvenih krogov do konca prvenstva.

BRINJE GROSUPLJE : NAFTA 1903 4 : 1
Aleks Stojaković(6'), Nik Zrnec(28'), Aljaž Zalaznik(63'), David Vitamvas(86'); Anej Horvat (34'-11m)

Postava Brinje Grosuplje: Jaka Zrnec(V), Tevž Kušar, Sergej Lazarević, Aljaž Zalaznik, Oskar Kvaternik, Anel Islamagić, Aleks Ristić, Nik Zrnec(K), Tin Jurić, Liam Strnad, Aleks Stojaković. Klop: Urban Trobec(V), Rok Štorman, Val Močnik, Nejc Šteharnik, Filip Ježovita, David Vitamvas, Andraž Miklič, Din Handukić

Že v sredo sledi nova prvenstvena tekma. Sledi zahtevno gostovanje pri Domžalah, ki so v jesenskem delu v Grosuplju zmagale z 1:2. Tekma se bo pričela ob 13. uri.