NK Brinje Grosuplje ob občinskem prazniku Občine Grosuplje prejel nagrado

Letošnja osrednja slovesnost ob prazniku Občine Grosuplje je potekala v sredo 19.06.2024, v Kulturnem domu Grosuplje. Ob prihajajočem prazniku dnevu državnosti in prazniku občine, ki ga Občina Grosuplje uradno praznuje 25. junija, so bila podeljena tudi priznanja in nagrade za leto 2024.

Nogometni klub Brinje Grosuplje je za doprinos k delu v lokalni skupnosti, prejel Priznanje z bronastim znakom Občine Grosuplje.

Leta 2003 se je v Grosupljem 3. julija pričela izjemna športna zgodba. Potem, ko je nesrečno prišlo do potopa Grosupeljskega nogometa, se je skupina zanesenjakov odločila, da bo grosupeljska mladina najbolj popularno športno igro lahko trenirala in igrala v Grosupljem. Ustanovljen je bil Nogometni klub Brinje Grosuplje - z glavno zavezo: vključiti čim več grosupeljskih otrok.

Z razvojem kluba se je razvijala tudi infrastruktura, a začetki so bili težki. Leta 2006 klub preko Uefinega programa Hat-trick uspe postaviti prvo malo igrišče z umetno travo ob osnovni šoli Brinje, a pravi premik se zgodi leta 2015, ko po prvi veliki investicij v nogometno infrastrukturo, Občina Grosuplje klubu v uporoba preda veliko igrišče z umetno travo. Klub vstopi v novo obdobje razvoja.

S pridobitvijo je članstvo še naraslo, tekmovalni rezultati so bili vse boljši, mladinske ekipe so napredovale v najvišje državne lige. Skrb za socialno vključenost pa ostaja ena osnovnih vrednot v klubu, treniranje in igranje nogometa omogoča prav vsakemu grosupeljskemu osnovnošolcu ali osnovnošolki, ki si to želi.

Starši otrok prepoznavajo trud in dobro delo kluba in se odzoveio na poziv, ter s lastnimi prispevki in donacijami financirajo in postavijo tribuno ob igrišču z umetno travo. Ob tem pa starši že dvajset let opravljajo ključno vlogo pri izvedbi enega nabolj prepoznavnih in tradicionalnih nogometnih turnirjev za igralce nogometnih šol GROSUPLJE OPEN.

Z razvojem mladinske piramide, se je razvila tudi članska ekipa in počasi napreduje proti vrhu slovenskega nogometa.

Nogometni klub Brinje Grosuplje je v dvajsetih letih naredil velik korak v razvoju. 76 nogometašev je ob pričetku prve tekmovalne sezone, leta 2024 pričelo z rednimi treningi, dvajset let pozneje je v klubski proces treningov redno vključeno več kot 400 nogometašev in nogometašic.

In rezultat? V zadnjem obdobju so starejši dečki U-15 postali podprvaki Slovenije, kadeti U- 17 so postali državni prvaki, mladinci U-19 so osvojili 5. mesto v državi, prav tako pa je bila 5. članska ekipa v 2. slovenski nogometni ligi.

Ob Nogometnem klubu Brinje Grosuplje, sta nagrado prejla tudi Metka Velepec Šajn, ter Odvetniška družba Čeferin.

Foto: Občina Grosuplje