Podmladek uspešen v Avstriji

Minuli konec tedna so mlajše selekcije Brinja nastopile na močnem mednarodnem turnirju v Gabersdorfu v Avstriji.

avstrija2

Čez mejo so se odpravile selekcije U9, U10, U11 in U12. V soboto sta bili v lepem sončnem vremenu, ki je na mestni stadion privabilo lepo število gledalcev, najprej na delu U9 in U11. Najmlajši so se izkazali in skozi boje v skupini, kjer so se med drugim pomerili tudi z graškim Sturmom, dvigali formo. V osmino finala so se podali s tretjega mesta, nato pa po vrsti premagali avstrijska kluba JAZ (osmina finala – 3:1 po 11-m) in SV Justiz (četrtfinale – 1:0) ter madžarski Szombathely (polfinale – 3:1). Izbranci trenerja Mihe Černeta so se nato v velikem finalu pomerili z Mariborom, ki je bil po hudem boju boljši z 1:0.

avstrija3

Selekcija U11 je skupinski del prav tako zaključila na tretjem mestu. V osmini finala je bila z 1:0 boljša od avstrijskega moštva ZH Sport Auswahl, nato pa v četrtfinalu po loteriji udarcev z bele točke izgubila proti klubu JAZ.

Nedelja je bila rezervirana za selekciji U10 in U12. Mlajši fantje so skupinski del odigrali izvrstno in z gol razliko 12:1 zasedli drugo mesto. V osmini finala so po boljšem izvajanju kazenskih strelov premagali JAZ, v četrtfinalu pa je bil usoden Sturm. Selekcija U12 pa je v skupini končala na tretjem mestu, nato pa je bil v osmini finala prav tako močnejši Sturm.

avstrija4

Za omenjene selekcije pa to še ni konec mednarodnih nastopov v tej sezoni. Selekcija U9 bo med 16. in 18. junijem nastopila na močnem turnirju Kup Dragan Mance v Beogradu in teden kasneje še na turnirju v Deutschlandsbergu v Avstriji, selekcije U10, U11 in U12 pa bodo med 16. in 18. junijem igrale na močnem turnirju v Budimpešti.