3.SNL: Zapravili visoko vodstvo

NK BRINJE GROSUPLJE : NK ŠOBEC LESCE 4:4
Žugič(7'), Boh(47'), Abdić(48'), Černič(55');  Markišić(2',72'), Nedeljković(21'), Gorišek(74')

Še drugo zaporedno tekmo na domačem igrišču so nogometaši Brinja Grosuplje končali s štirimi zadetki v nasprotnikovi mreži, ki pa tokrat niso zadostovali za zmago.

Kot kaže se sicer uresničuje napoved trenerja Gorana Markoviča da bomo v spomladanskem delu gledali odprte igre z veliko golov, v zadnjih dveh tekmah grosupeljske ekipe smo jih videli kar 15, tokrat enega preveč v njihovi mreži.
Prvi polčas se je že po dobri minuti začel z nepotrebno grobo napako domačega branilca, kar so gostje izkoristili in hitro povedli. V nadaljevanju smo videli hitro izenačenje, pet minut kasneje je izid poravnal Žugič, ki je še na tretji zaporedni tekmi proti Lescam zadel njihovo mrežo. Obramba grosupeljčanov je bila tudi v nadaljevanju zelo nezanesljiva, kar je pripeljalo do še drugega vodstva gostov iz Lesc. Domači so potrebovali kar nekaj časa, da so strnili svoje vrste in v zadnjih minutah prvega polčasa nevarno ogrožali gostujoča vrata, vendar bili v zaključkih akcij preveč neodločni.
Drugi polčas se je pričel z neverjetno ofenzivo rumeno modrih. Za preobrat in vodstvo so potrebovali vsega tri minute igre. V dveh lepo odigranih akcijah je najprej zadel Boh za izenačenje, nato pa smo videli še najlepši zadetek na tekmi, ko je za domače vodstvo s 3:2 zadel Abdić. Nevarne akcije nogometašev Brinja Grosuplja so se vrstile in v 10. minuti nadaljevanja igre v drugem polčasu je sledila še ena domiselna akcija, katero je zaključil Černič za domače vodstvo s 4:2. V tem času gostje niso uspeli sestaviti nevarne akcije. Trener Markovič je bil zaradi poškodb prisiljen menjati Rozino, nato pa še Hadžipašiča. Zdelo se je, da tokrat gostje nimajo možnosti za ugoden izid, toda v nadaljevanju je sledil mrk domačih nogometašev, katerega so gostje približno 15 minut pred koncem tekme izkoristili in v roku dveh minut z dvema zadetkoma izid izenačili. V zadnjih petnajstih minutah so grosupeljčani vse napore usmerili, da bi dosegli zmagovit zadetek, pri čemer so delali vse preveč napak in s tem gostom, omogočili nekaj protinapadov v katerih so tudi oni imeli ugodne pozicije za dosego zadetka.
In kako je tekmo videl trener Goran Markovič: "Še ena zanimiva tekma na domačem igrišču, ki se je končala z pravičnim remijem. Prva minuta in neodgovorna igra našega branilca nas je pripeljala do zaostanka. Tudi tokrat smo v prvem polčasu bili nerazpoloženi, igra nikakor ni stekla, na žalost smo odigrali slab prvi polčas pa kljub temu bili boljši. V drugem polčasu popolna dominacija do 70. minute, ko smo bili res dobri. Potem pa mrk, ki ga je težko opisati, namesto da smo nasprotnika "zlomili" smo jih mi vrnili v igro. Na koncu zanimiva tekma, privlačna za gledalce, ampak za nas, ki si želimo biti resna ekipa in ima ambicijo je bila odigrana neodgovorno, podcenjujoče...težko je najti prave besede, ker kljub naši mladosti ni opravičila za take napake. Čaka nas še veliko napornega dela, da postanemo stabilna ekipa."
Postava Brinje Grosuplje: Boštjan Štampfel, Adnan Abdić, Alen Hadžipašić(od 69' Miran Ivanovski), Jan Smrekar, Andraž Žugič(od 69' Žan Černivec), Žiga Slana, Miha Černič, Tilen Šilc, Primož Rozina(od 57' Vid Ambrož), Rok Šporar, Denis Boh
Z osvojeno točko po devetnasjtih odigranih krogih grosupeljčani ostajajo na 8. mestu 14 članske 3. SNL cetnter. Prihodni krog odhajajo v Komendo, kjer bodo odigrali derbi sredine lestvice. (gr)