1.SNL U-15 zahod: Gostje iz Divače uspešnejši

Nogometaši do petnajstega leta so se merili z vrstniki iz Divače. V jesenskem delu prvenstva so bili uspešnejši Grosupeljčani, tokrat pa so morali priznati premoč gostom.

Tekma se je začela odvijati po notah domače ekipe Brinja. Za vodstvo je zadel Lampret. V drugem polčasu so gostje hitro izenačili, tik pred koncem tekme, pa iz kazenskega strela še povedli.
Trener Erik Marinšek:
"Tekmo so bolje odprli gostje, ki so si na začetku priigrali nekaj priložnosti, vendar niso uspeli resneje ogrozili našega gola. Po uvodnih minutah smo uspeli igro preseliti na nasprotnikovo polovico in si pripravili tudi nekaj pol priložnosti. V enem izmed napadov, smo po dobro odigrani prekinitvi zadeli in do konca polčasa kontrolirali potek tekme. V zgodnjii fazi drugega polčasa smo po seriji napak in slabih reakcijah igralcev prelahko prejeli gol. V nadaljevanju polčasa je sledila izenačena igra z nekaj  priložnosti na eni in drugi strani. V samem zaključku tekme so imeli več sreče gostje, ki so po strelu iz 11 metrov dosegli zmagoviti gol. V prihodnje bo potrebno na igrišču pokazati več želje, samozavesti, zbranosti in predvsem odločnosti, da bomo tekme pripeljali do konca po naših načrtih."
Na prvenstveni lestvici ekipa drži 8.mesto, vendar le 4 točke pred trinajstimi Lescami. Tekmo 19. kroga bodo Grosupeljčani odigrali v Novem mestu proti Krki že v četrtek 30.03.2017 ob 18. uri.(gr)