Kadeti imajo možnost osvojiti 2.SKL zahod

Pred kadetsko selkcijo je le še en prvenstveni krog in končala se bo krstna sezona v drugoliškem tekmovanju.

To bo pravi prvenstveni derbi najboljših kadetskih ekip 2.SKL zahod sezone 2016/2017. V soboto bosta v Radomljah o končnem zmagovalcu v neposrednem dvoboju odločali z 61 točkami vodilna ekipa Kalcerja Radomelj in z 60 točkami drogouvrščena ekipa Brinja Grosuplja. Radomljani so sicer že zmagovalci skupne lestvice kadetov in mladincev na podlagi katere so si za naslednjo sezono zagotovili igranje v prvi državni ligi, grosupeljčani pa imajo na tej lestvici že zagotovljeno 2. mesto.

Pred zadnjim krogom so kadeti Brinja Grosuplja zmagali kar 8 krat zapored. Dogajanja ob zadnjih treh zmagah je povzel trener Borut Antončič.

NK BRINJE GROSUPLJE : NK JADRAN DEKANI 5:1
Strelci: Pucihar 2x, Klančnik, Ambrož, Novak T.;

"V predzadnjem krogu, ki je bila hkrati tretja tekma v šestih dneh, smo gostili ekipo iz Dekanov. Čeprav je bilo prisotno nekaj utrujenosti, smo že v uvodnih minutah prevzeli pobudo in hitro povedli. V nadaljevanju smo gledali igro proti zgoščeni postavitvi gostov, ki so se disciplinirano branili in pretili iz proti napadov. Razen ene, nepotrebne napake, iz katere so gostje izenačili, smo v prvem delu s potrpežljivo igro na nasprotni polovici kontrolirali potek srečanja, bili pa neučinkoviti. Med polčasom smo naredili nekaj korekcij in takoj na začetku drugega dela po lepem zadetku iz razdalje povedli. Po zadetku smo se sprostili, nivo igre se je stopnjeval, ob terenski premoči pa je stekla tudi realizacija. Čestitke fantom za visoko zmago in prikazano igro."

Pred tem so bili uspešni tudi proti Iliriji in Brdom.

NK BRINJE GROSUPLJE : ND ILIRIJA 1911 4:2
Strelci: Šparovec, Bajrektarević, Pucihar, Lampret;

NK BRDA DOBROVO : NK BRINJE GROSUPLJE 5:7
Strelec: Pucihar 3x, Bajrektarević 2x, Ambrož, Klančnik;

"Za nami sta dve tekmi, proti nasprotnikoma iz vrha prvenstvene lestvice. Derbi proti Iliriji je postregel s pravo prvenstveno tekmo, ki je predvsem v prvem polčasu potekala v visokem ritmu, z napadalno igro obeh ekip. Kljub začetnemu vodstvu gostov iz Ljubljane, smo v nadaljevanju prevzeli pobudo in do konca polčasa uspeli tri krat zadeti. V nadaljevanju je ritem nekoliko padel, vseeno pa smo videli še po en zadetek na vsaki strani. Kljub terenski premoči gostov v drugem delu, na koncu zaslužena zmaga domače ekipe.
Zaostalo tekmo 22. kroga, ki je bila odigrana v sredo v Vipolžah v Goriških Brdih, pa lahko uvrstimo v kategorijo "saj ni res, pa je!", kar je razvidno iz končnega rezultata. Kljub prejetim zadetkom, smo na tej tekmi prikazali dobro in raznovrstno igro v napadu, ter dobesedno nadigrali nasprotnika, do petega zadetka domačinov, ki nas je presekal in v zaključku tekme nismo uspeli povezati igre, kot pred tem in smo ob silni želji domačinov po izenačujočem zadetku delovali malce panično in ob tem zapravili  nekaj "zaključnih žogic". Na koncu smo le uspeli še enkrat zadeti in dokončno odločili zmagovalca, Res nenavadna tekma, ki bo fantom v več pogledih prava šola. Čestitke fantom za dve novi zmagi in prikazano na igrišču."

V soboto 27.05.2017 ob 15:00 vabljeni navijači tudi v Radomlje.(gr)