3.SNL center: Poraz proti Bledu

NK BRINJE GROSUPLJE : NK BLED HIRTER 0:1 (0:0)

Gostje so v Grosuplje prihajali kot favoriti, saj so pred 23. krogom na prvenstveni lestvici 3.SNL center zasedali 3. mesto.


Tekma je potekala tako kot je bilo pričakovati. Grosupeljski nogometaši so prevzeli pobudo na terenu in že v samem začetku tekme imeli dve obetavni akciji. V nadaljevanju so nekaj več od igre imeli gostje, ki so imeli v sredini prvega polčasa lepo priložnost za zadetek. Do konca tekme so bili konkrtnejši domači nogometaši, katere bi Žugič v samem zaključku prvega polčasa lahko popeljal v vodstvo, vendar je iz bližine zgrešil praktično prazna vrata.
V drugem polčasu so gostje v 57. minuti prišli do vodstva. V nadaljevanju tekme so Grosupeljčani poiskušali vse, da bi izid obrnili v svoj prid. Blejce so stisnili na njihovo polovico, vendar pa niso uspeli priti do kvalitetnih zaključkov. V 67. minuti se je ob trku z gostujočim napadalcem težje poškodoval domači vratar Jakob Ambrožič. Ob tem so 83. minuti spregledali očitno igranje z roko gostujočega branilca v kazenskem prostoru. V želji po izenačenju je bilo v zaključnih minutah tekme storjenih preveč popolnoma nepotrebnih napak, tako je rezultat ostal nespremenjen in zmaga je odšla na Gorenjsko.
Po tekmi je trener Goran Markovič razmišljal: "Tretja tekma zapored na kateri nismo zadeli, tako da imamo resne težave z samo realizacijo. Glede na prvo polovico spomladanskega dela, ko nam je uspevalo zadeti, smo sedaj popolnoma pogoreli. Ne morem reči, da si nismo ustvarili situacij v katerih bi morali biti bolj odločni, željni, predvsem pa osredotočeni v zadnji tretjini igrišča. Ne morem se znebiti občutka, da je njihov fokus popolnoma drugje - kot recimo na tekmi, da fantje ob tolikih informacijah stvari enostavno ne prenesejo, dokončajo na igrišču. Vedno nam zmanjka en element za pozitiven rezultat.
Poleg tega, pa nas ne nagradi zaradi našega odnosa, saj v zadnjih desetih dneh enostavno ne delujemo kot eno, vsak postavlja pred ekipo individualne zadeve, kar po eni strani razumljivo za amatersko ekipo, po drugi strani pa s strani športnika kot takega nedopustno. Zagotovo pa nas čaka v petek še eno zahtevno srečanje proti ekipi Šenčurja, kjer nam bo izhodišče tri točke, če bi se pa zgodil nov neuspeh, se bodo zagotovo zgodile določene spremembe na vseh področjih."
V petek ob 19:00 sledi večerna tekma v Šenčurju.(gr)