Zahvala predsednika NK Brinje Grosuplje za odlično organiziran nogometni turnir GROSUPLJE OPEN in končan mandat

V mesecu aprilu in maju se je zvrstilo cel niz odličnih nogometnih turnirjev, ki so potekali v organizaciji NK Brinje Grosuplje. Čeprav je vreme letos pred nas organizatorje postavilo izredno zahtevno nalogo so bili turnirji izvedeni skoraj v celotnem obsegu 4 turnirskih dni.

Vreme je zmagalo samo v enem primeru, ko je bil zaradi neregularnih pogojev odpovedan turnirski dan za selekcije U-12- in U-13. Na nogometnih zelenicah smo si lahko ogledali odličen nogomet, ki so nam ga prikazali nogometaši skoraj vseh najpomembnejših slovenskih nogometnih sredin in seveda tudi povabljenih ekip iz Italije in Hrvaške. Za svetlo bodočnost slovenskega in tudi grosupeljskega nogometa se nam ni treba bati. Obiskala sta nas tudi dr. Peter Verlič, Župan Občine Grosuplje in mag. Radenko Mijatović, Predsednik NZS. Oba sta izpostavila čestitke nad izredno organizacijo turnirjev in se zahvalila vsem predanim delavcem v grosupeljskem nogometu za njihov trud.

Tudi osebno izkoriščam to priložnost, da se še enkrat zahvalim vsem članom Upravnega odbora, vodji strokovnega pogona, trenerjem, ljudem, ki delajo v klubu na področju logistične podpore, vsem staršem, ki so kakorkoli pomagali na turnirju, donatorjem, sponzorjem in seveda ljudem, ki so nas podprli s toplo besedo, dobrimi željami in drugo podporo. Zahvaliti se gre tudi Občini Grosuplje, gasilskim društvom v Občini Grosuplje in Škofljica in nenazadnje Domu za starejše občane Grosuplje, kjer so nam nesebično priskočili na pomoč. Srčno upam, da je bil to še en dokaz, da nogometni klub v lokalni sredini pomeni tisto energijo, ki združuje ljudi in dela življenje bolj polno. Seveda so otroci tisto bogastvo za kar se velja truditi tudi v prihodnje. Upam tudi, da bo to dodaten znak za tiste starše, ki se nam tokrat niso pridružili v podpori njihovih in naših otrok.

Dovolite mi še nekaj besed ob končanju uspešnega mandata Upravnega odbora, ki se mu v sredo na redni volilni Skupščini izteka štiriletni mandat. Dosegli smo več kot bi si lahko upali pomisliti pred nastopom mandata. Postali smo ena od najštevilčnejših nogometnih sredin v državi, kar seveda pred nas postavlja nove izzive in korake. V posebno veselje mi je gledati zadovoljne otroke, mladostnike, starše in druge ljudi, ki se združujejo v naši nogometni sredini. Seveda se je v teh štirih letih našel tudi kdo, ki je menil, da bi bilo mogoče kakšno stvar narediti drugače in bolje. Vsekakor se strinjam s tem in vse vabim k svojemu vložku energije v mozaik uspešne zgodbe nogometa v Grosuplju. Naša dolžnost je, da podpremo novo vodstvo in mu, vsak na svoji ravni, omogočimo dosego visoko zastavljenih ciljev, ki jih imamo začrtane v NK Brinje Grosuplje.

Za konec pa bi se rad zahvalil posebnim ljudem, ki so se v tem mandatu trudili prenašati naše vizije in načrte v realnost. Andraž Zrnec, Melita Kolbezen, Rok Jesenko, Sebastjan Berdajs, Mitja Šporar in Aleš Juršič člani upravnega odbora ni besed, da se vam zahvalim za ves trud, ki ste ga vložili v ta klub. Spomniti se je treba tudi Špele, Luke in Francija, ki so nas zaradi različnih razlogov zapustili pred iztekom mandata. Zahvalil bi se tudi Janku Kovačiču in Borutu Antončiču, ki sta opravljala v tem mandatu izredno izpostavljeno funkcijo vodje trenerske ekipe in pa seveda vsem trenerjem in trenerkam Goranu, Borutu, Saši, Klemnu, Moni, Tini, Ivi, Harunu, Eriku, Janezu, Mateju, Primožu in pomočnikom Juretu, Klemnu, Denisu in Mihi ter vsem ostalim, ki so nas že zapustili.

Zahvala gre tudi našim logistikom Matu, Jožetu in Roku brez katerih bi se stvari enostavno ustavile in so iz dotrajane infrastrukture včasih naredili čudež. V ta del vsekakor sodi tudi Ardiana, ki je z dekleti iz N'Kafe skrbela za naše dobro počutje ob preživljanju vseh trenutkov na klubu. Zahvala gre tudi Vesni za pomoč pri financah in pa seveda našemu Nadzornemu odboru na čelu z Rokom Čeferinom, ki je ves čas skrbel za načrtovano plutje v pravi smeri.

Jedro kluba so naši igralci vse od cicibanov pa do naše elitne članske ekipe. Hvala za vse dobre igre, požrtvovalnost in čarovnije, ki ste jih izvajali na treningih in tekmah. Ne pozabite, da nogomet pripada vam in se zaradi vas velja truditi tudi v naprej.

Nikakor v svoji zahvali ne bi želel pozabiti Grege in Gorana, ki sta v različnih obdobjih skrbela, da je naša medijska podoba skozi spletno stran in druge medije odražala našo energijo in aktivnosti na Brinju.

Ne morem mimo posebne skupine energijsko polnih oseb, ki so se poimenovale FC Borke. Njihova energija nas je dostikrat napolnila in nam dala novega poleta. Ravno tako bi se rad zahvalil Veteranom NK Brinje Grosuplje, ki so po svetu nosili dobro ime našega kluba.

Zahvaliti se velja tudi celemu nizu donatorjev in podpornikov, ki poleg staršev omogočajo, da razvoj naše sredine temelji na realnem finančnem temelju. Nehvaležno je izpostavljati posameznike, saj ste vsi, ki ste nam pomagali, za nas enake neprecenljive vrednosti. Vendar pa moram na tem mestu izkoristiti priložnost, da se posebej zahvalim ga. Majdi in g. Marjanu Matjažu in g. Tomažu Pogorelcu. Njihova zelo velika pomoč nam je v posameznih trenutkih pomagala preživeti v izredni ekspanziji kluba, zato se vam posebej zahvaljujem in se priporočam za pomoč tudi v prihodnje.

Na koncu pa hvala vsem članom, dobrim ljudem v klubu, ki ste s svojimi majhnimi dejanji pomagali, da smo uspeli narediti to uspešno zgodbo. Za nas so bila to zlata dejanja in se vam za vsako posebej zahvaljujem!

V sredo dobimo novega predsednika in nov upravni odbor. Iz srca vas prosim, da jih vsi skupaj podpremo in jim omogočimo uspešno delo. Pred nami so pomembni organizacijski, športni in infrastrukturni izzivi ter priložnosti.

Osebno pa vam obljubljam, da bom novemu predsedniku nudil vso potrebno podporo, kadarkoli bo ocenil, da me potrebuje.

Dr. Denis Čaleta
Predsednik NK Brinje Grosuplje