Pogovor z Goranom Markovičem, trenerjem članske ekipe

V nedeljo se nadaljuje prvenstvo v 3.SNL center. V grosupeljskem moštvu je v zimskem premoru prišlo do precejšnih sprememb.

Precej "prepiha" je bilo v samem igralskem kadru, po jesenskem delu pa je bilo vodenje ekipe zaupano trenerju Goranu Markoviču, ki nam je v obsežnem pogovoru razložil stanje v ekipi, pričakovanja in želje v spomladanskem delu prvenstva.

"S pripravami na spomladanski del smo začeli 9. januarja. Na prvem treningu je bilo več kot 20 igralcev, tukaj moram pohvaliti večino igralcev, da so v tem obdobju bili zelo korektni s prisotnostjo in delavnostjo na treningu. Glede na zelo številčen kader, smo se odločili da bo člansko ekipo tvorilo 23 - 25 igralcev. V to število je vključenih tudi 5 mladincev izhodnega letnika za katere smo ocenili, da lahko prispevajo svoj delež v članski konkurenci. Že pred prvim treningom v letošnjem letu smo se zavestno odločili, da bomo ekipo prevetrili. Ob tej priložnosti bi rad povdaril, da so vsi igralci imeli možnost biti del ekipe, so konkurirali, ampak na žalost jim njihove službene obveznosti ali zdravstvene težave niso dovoljevale ritma treningov in tekem kot smo si jih zastavili. Tiste, ki ne bi mogli dobiti željene minutaže smo usmerili v druge primerne sredine. Ekipo so tako zapustili Dolenec Dominik, Dolenec Davor, Vintar Jure, Strnad Erik, Smajila Borut, Bergant Smailagič Tim, Hostnik Jan, Cimerman Luka, Popivoda Miloš, Zajc Aleš in Vrhovac Nemanja. Naš cilj je bil, da ekipo dopolnimo z mladimi fanti, kateri si želijo resnega trenažnega procesa. Tako so ekipo okrepili Šilc Tilen, Koler Nejc, Vidič Marko, Hadžipašić Alen, Hokić Deniel, Abdić Adnan in Ivanovski Miran. To je prvi proces selekcije članske ekipe, ki se bo v nadaljevanju sezone zagotovo še dopolnjevala, spreminjala in nadgrajevala.

Sestavljena ekipa je zelo mlada in ima po moji oceni potencial tudi za odmevnejše rezultate. Seveda je potrebno v njih verjeti . Če se bodo na igrišču borili , šprintali, "klizili", potem se nam ni treba bati, kajti to so glavne lastnosti, ki nas morajo krasiti. Za spomladanski del prvenstva smo si zastavili visoke cilje, ki so v prvi vrsti povezani predvsem z našo igro. Na igrišču želimo delovati, kot stabilna ekipa, ki ve kaj hoče, ko ima žogo in kaj si želi, ko je nima, predvsem pa biti agresivni, napadalno usmerjeni oz. igrati odprt napadalni nogomet, ki bo na domača igrišča privabil gledalce, seveda pa se zavedamo, da bo potrebno biti tudi uspešen. Ob tem smo si zastavili tudi visoke rezultatske cilje, kar pomeni biti čisto pri vrhu najuspešnejših ekip spomladanskega dela prvenstva. Se pa zavedamo, da bo to zahtevna naloga, a s pravim odnosom, željo in karakterjem na pravi ravni in srečo, ki jo bomo izivali sem prepričan, da jo lahko izpeljemo.

V teh dveh mesecih skupnega dela moramo biti zadovoljni z opravljenim. Ob veliki količini treningov smo odigrali tudi 13 prijateljskih tekem na katerih je zaigralo 35 igralcev. V teh tekmah smo bili dokaj uspešni, saj smo zabeležili 8 zmag, 3 neodločene in 2 poraza ob gol razliki 49:23. Želimo igrati napadalen, agresiven nogomet kar nam je v pripravljalnih tekmah dobro uspevalo. Od vseh 13-ih tekem samo na eni nismo uspeli doseči zadetka, kar je zagotovo pozitivno, smo pa kar na 12 tekmah prejeli vsaj en zdetek. Največ zadetkov je na teh tekmah dosegel Žugič Andraž(10), Perič Marko(8), Černivec Žan(6), Smrekar Jan(6) in Vidič Marko(6), zadetke je doseglo 16 igralcev. To je gotovo lepa popotnica za vse gledalce katerim sporočamo, da bo na naših tekmah v spomladanskem delu zagotovo zelo "živahno".
Vodstvo kluba nam je v zaključni fazi priprav omogočilo priprave v hrvaškem Umagu, kjer smo imeli dobre pogoje za piljenje določenih detaljov v naši igri. Ekipa se je v teh štirih dneh še dodatno povezala. Lahko le rečem, da komaj čakamo, da se začne "zares".
Na začetku nadaljevanja prvenstva nas čakajo trije zelo zahtevni nasprotniki. Najprej odhajamo v Podzemelj, potem nas čaka sosedski derbi v Ivančni Gorici, ter domača tekma proti favoritom lige ND Ilirija 1911. Potrebno bo iti od tekme do tekme. Začenjamo z zaostalo tekmo 12.kroga jesenskega dela prvenstva na zahtevnem gostovanju pri ekipi Kolpe, kjer si želelimo osvojiti prvi komplet točk. Kolpa večino točk osvoji na domačem igrišču, kar je za nas predvsem velik izziv. Želim si, da naše igre iz pripravljalnega obdobja prenesemo v prvenstvo in hkrati dobro odpremo spomladanski del tekmovanja. Kakšna bo postava v Podzemlju še ne vemo, saj imamo nekaj težav s poškodbami. Na zadnji tekmi si je kapetan Žugič Andraž poškodoval ramo, Černič Miha ima težave s kolenom, verjamem pa, da bosta oba stisnila zobe in zaigrala v kolikor bo najmanjša možnost za to."

Rezultati prijateljskih tekem v letu 2017:
BRINJE GROSUPLJE : BREITBRUNN-GSTADT 4 : 0
BRINJE GROSUPLJE : LITIJA 3 : 3
BRINJE GROSUPLJE : VELESOVO 6 : 1
BRINJE GROSUPLJE : KOMENDA 5 : 2
BRINJE GROSUPLJE : BLED HIRTER 4:1
CHERRYBOX24 TABOR : BRINJE GROSUPLJE 4:1
BRINJE GROSUPLJE : ARNE TABOR 69 5 : 1
BRINJE GROSUPLJE : ZARICA KRANJ 1 : 1
BRINJE GROSUPLJE : ŠOBEC LESCE 5 : 1
BRINJE GROSUPLJE : SAVA KRANJ 2 : 2
BRINJE GROSUPLJE : ŠKOFJA LOKA 10 : 1
BRINJE GROSUPLJE : KRKA 0 : 4
BRINJE GROSUPLJE : TINEX ŠENČUR 3 : 2

Podzemelj je najbolj oddaljeno gostovanje spomladanskega dela prvenstva, glede na prikazano v pripravljalnem obdobju bo v nedeljo ob 15:00 na tamkajšnem nogometnem igrišču zelo zanimivo. Navijači vabimo vas na izlet v Belo krajino in ogled prvenstvene tekme NK KOLPA : NK BRINJE GROSUPLJE.(gr)