3.SNL center: Poraženi v lokalnem derbiju

NK BRINJE GROSUPLJE : NK IVANČNA GORICA 2 : 3 (0:2)
Vidič Marko (61', 63'); Ribič Žiga (12', 24', 87')

Še ena rezultatsko razburljiva tekma v lokalnem derbiju, kjer gledalci niso bili prikrajšani za zadetke, saj so jih videli kar 5. Na žalost vsaj enega preveč v domači mreži.
Zopet so se ponavljale nepotrebne napake v vrstah grosupeljskih nogometašev. Dva hitra protinapada sta bila dovolj za vodstvo gostov z 0:2, potem ko so domači nekaj obetavnih akcij zaključili neučinkovito.

Drugi polčas se je nadaljeval s prevlado domačih nogometašev in v razmaku 61. in 63. minute je Marko vidič dvakrat zadel za izenačenje na 2:2. Ko so navijači pričakovali juriš na zmago, pa se je igra nekako ustavila. Kazen je sledila nekaj pred koncem tekme, ko je Ribič s svojim tretjim zadetkom na tekmi Ivančane znova povedel v vodstvo. Dve minuti pozneje bi gostje lahko povedli z dvema zadetkoma prednosti, vendar je domači vratar Cvijič ubranil kazenski strel gostov. Kljub pristisku domačim v zadnjih minutah in trem zaporednim kotom, rezultata niso uspeli izenačiti.
Trener Goran Marković: "Na koncu lahko rečem, da smo si ta poraz zaslužili, saj v prvem polčasu ni popolnoma nič funkcioniralo. To je bila še ena tekma na kateri so nasprotniki stali na svoji polovici in s hitrimi prehodi ogrožali naša vrata. Gostje kar so delali, so delali kvalitetno in uspešno, mi pa nikakor nismo uspeli sestaviti petih povezanih podaj. V drugem polčasu smo še bolj dominirali, si ustvarili lepe situacije iz katerih smo dvakrat zadeli s kombinatorno igro. Po izenačenju pa nikakor več nismo uspeli sestaviti akcije za vodilni zadetek. Na koncu pa pač zadetek, ki je splet okoliščin in ga je težko komentirati razen, da je bil pravi eurogol.
Na koncu smo lahko razočarani s pristopom v prvem polčasu, ter posledično porazom, kajti take individualne napake, ki so nas stale boljšega izida so nedopustne, predvsem pa če želimo biti uspešni jih bo treba zminimalizirati. Čaka nas veliko trdega dela, saj od svojega načina oz. želje po igranju nogometa ne bomo odstopali, ker smo prepičani, da je to prava pot za mlade fante.....Že v sredo nas čaka nov izziv, pokalna tekma proti drugoligašu iz Novega Mesta."

Podrobnosti tekme

Lestvica 3.SNL center

Foto galerija


To je bila že druga zaporedna tekma, ko so Grosupeljčani uspešno lovili zaostanek in ko bi morali dokončati svoje delo, prejeli zadetek in izgubili.
V sredo 13.09.2017 ob 16:30 sledi v Novem mestu pokalna tekma proti Krki.(gr)

Foto/video: Grega Rozina