Mladinci iz Nemčije z novimi spoznanji

NK Brinje : SSV Reutlingen 6 : 7 (3:3)

BGC Wales : NK Brinje 0 : 0
NK Brinje : TSV Plattenhardt 2 : 1
MFK Ruzomberok : NK Brinje 3 : 0

Mladinci so se v ponedeljek vrnili iz nemškega Stuttgarta, kjer so se udeležili mednarodnega nogometnega turnirja. Bogatejši za nove izkušnje in spoznanja

Trener mladinske ekipe Goran Marković je o udeležbi na turnirju povedal: "Na mednarodnem turnirju v Nemčiji smo odigrali 4 kvalitetne tekme po 2x25min. Srečali smo se z različnimi stili igre, predvsem veliko težav smo imeli z ekipo Walesa, saj se nismo znali prilagoditi na njihovo ostro igro z veliko duela in dolgih žog. Tekma se je končala brez zmagovalca. Proti domačinom smo se dolgo mučili proti zgoščeni postavitvi, ampak kljub temu nam je na koncu uspelo obrniti rezultat po začetnem vodstvu domačih. V tretji tekmi skupinskega dela proti Slovakom (zmagovalcem turnirja) pa smo videli kompletno ekipo, ki ima vse. Kaznovali so vsako našo najmanšo napako, tako da smo tekmo izgubili 0:3. Zadnja tekma proti ekipi Reutlingena (2. liga) pa smo po napeti tekmi odigrali 3:3. Po streljanju 11-m pa so bili Nemci uspešnejši.
Fantom čestitke za igre na turnirju, z malo sreče bi se lahko potegovali za boljšo razvrstitev, ampak na žalost se nam ni izšlo. Potrebno se je zavedati, da so take tekme zelo pomembne za njihov razvoj, saj samo tako vidijo realno sliko oz. stanje našega nogometa. Kljub suvereni igri v naši ligi in primerljive tekme z našimi prvoligaši, kjer lahko skrijemo veliko napak oz. slabosti se je potrebno vprašati kaj si želimo, saj nam je ta turnir, ki po kakovosti (rang ekip) ni med njamočnejšimi odprl oči in nam dal - postavil nova velika vprašanja."

Fokus je sedaj usmerjen na sobotno tekmo, kjer imajo mladinci možnost da skupaj s kadeti uspešno zaključijo sezono 2017/2018.