Blizu, pa tako daleč

NK KRKA : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 0 (1:0)

V pokalnem tekmovanju je žreb grosupeljski zasedbi namenil Krko, ki tekmuje v 2.SNL. Favorit je bil jasen, kljub temu Grosupeljčani v Novo mesto niso odhajali z belo zastavo.

 

Domači so sicer od samega začetka pritisnili in si priigrali tri lepe priložnosti, katerih pa niso izkoristili. Bolj ko se je tekma odaljevala od začetka, bolj je pobudo prevzemala ekipa v rumenomodrih dresih. Domači so povedli po povsem nepotrebni napaki v obrambni vrsti, kjer je zmanjkalo nekaj odločnosti in koncentracije. Do konca polčasa so nogometaši Brinja imeli pobudo, vendar niso uspeli zatresti mreže.

Nadaljevanje v drugem polčasu je bilo še zanimivejše. Strel Ivanovskega je zaustavila vratnica domačega gola. Tudi nadaljevanje, je kljub menjavam prineslo več igre gostom, na drugi strani so domači pretili s protinapadi. Nekaj lepo izpeljanih akcij, se je končalo neuspešno prav pri zaključkih na gol. Ob koncu sta bila izključena dva igralca Brinja, Šilc in Muratagić. Tudi z dvema igralcema manj so bili Grosupeljčani nevarni, zadaj so tako v zadnjih minutah pustili ogromno prostora, kar pa domači kljub priložnostim ni uspelo izkoristiti.

In kot smo zapisali v naslovu, bi si nogometaši Brinja po rednem delu tekme zaslužili vsaj neodločen izid.  Na drugi strani so se v obrambi zopet pojavljale nepotrebne napake, podobne kot v prvenstvu, katere bo potrebno v prihodnje odpraviti. Kljub porazu, si igralci za dobro predstavo zaslužijo čestitke.(gr)

Foto: Grega Rozina