Selekciji U10 in U11 udeleženki »Minimasters Slovenija«

Letošnja izvedba tekmovanja poteka v razširjeni izvedbi desetih klubov med katerimi je tudi
Nk Brinje-Grosuplje!

Tekmovanje je alternativa ligaškim tekmovanjem pod okrilji Medobčinskih nogometnih zvez, ki tudi najmlajšim ponuja možnost primerjanja z vrstniki po vsej Sloveniji. Deset klubov se bo v letošnji sezoni pomerilo v dvokrožnem sistemu na šestih različnih prizoriščih.


Fantje selekcije U-10 igrajo svojo prvo sezono v sistemu s šestimi igralci v polju in vratarjem na polovici igrišča, U-11 še z dvema igralcema več na igrišču izrisanem med obema kazenskima prostoroma. Trajanje ene tekme je 25 minut pri mlajših in 30 minut pri starejših, kar pomeni 75 oziroma 90 minut igre v igralnem dnevu.


Odločitev kluba o sodelovanju je bila preprosta. Želja po primerjavi z najboljšimi je bila zmeraj prisotna in tekmovanje te vrste nam omogoča zgolj lažjo pot do takšnih tekem. Povratne informacije, kako se ekipi odzivata proti enakovrednim ali celo dominantnejšim nasprotnikom, so za trenerje zelo pomembne. Še bolj pa primerjava individualnih sposobnosti in tehnično znanje naših igralcev s preostalimi.


Organizator sicer pridno zapisuje rezultate, a v skladu s klubsko filozofijo, to ne bo glavno vodilo našega udejstvovanja v teh starostnih kategorijah.
Nastopajoči klubi: Maribor, Olimpija, Domžale, Drava Ptuj, Slovan, Bilje, Krško, Mura, Triglav Kranj in Brinje-Grosuplje.

Več o aktualnih zadevah tekmovanja »Minimasters« pa najdete na njihovi »Facebook strani«: https://www.facebook.com/Nogometni-Minimasters-Slovenija-2017-18-1806243912953616/

(jf)