3.SNL center> Delitev točk v Šenčurju

NK ŠENČUR : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 1 (0:1)
Rok Dolžan(51'-11m); Alex Velič(12')

Grosupeljčani tudi v tretji zaporedni tekmi ostajajo neporaženi. Iz gostovanja v Šenčurju so v 7. krogu prvenstva 3.SNL center domov prinesli točko. Potem ko so pri enem od najneugodnejših nasprotnikov v prvem polčasu povedli, domači pa so v drugem delu igre izenačili.


Tekmo so domači pričeli odločneje, toda prva akcija gostov se je zaključila z zadetkom. Petrovič je odbito žogo vratarja po lastnem strelu uspel poriniti do Veliča, ki je zadel za zgodnje vodtvo. Domači so bili v prvem polčasu najbližje izenačenju v 35. minuti, ko je Abdič reševal ekipo Brinja na golovi črti. V prvem polčasu je bilo malo prave akcije.
Drugi polčas je bil veliko bolj dinamičen. Domači so izenačili po prestrogo dosojenem kazenskem strelu. V nadaljevanju so bili boljši domači nogometaši, a le do trenutka, ko je gostujoči vratar Cvijič slabih 15 minut pred koncem tekme ubranil parktično nemogoče. V nadaljevanju smo videli pravo željo grosupeljskih nogometašev po zmagi, a je veselje Bohu preprečila prečka, Černivcu pa vratnica domačega gola.
Trener Goran Markovič: "Pričakovali smo težko tekmo, saj smo imeli kar nekaj težav s kadrom, poleg tega pa smo že med tednom odigrali zahtevno tekmo v Podzemlju. Tekmo smo dobro odprli in po hitri akciji povedli. V prvem polčasu ni bilo resnejših priložnosti, kljub temu da so domačini imeli manjšo terensko premoč. V drugem polčasu so domačini pritisnili, tako da jim je uspelo izenačiti, po slabi reakciji v naši zadnji liniji. V enem trenutku smo gledali "divjanje" po igrišču, ko so se vrstile polkontre tako z ene kot druge strani. V zadnjih minutah po rdečih kartonih smo pritisnili na domača vrata in kar dvakrat zadeli okvir vrat. Na koncu je zmanjkalo kanček sreče za dodatni dve točki, ob tem pa poudariti, da je rezultat realen. Na koncu moramo biti zadovoljni, saj smo v sedmih dneh odigrali tri zahtevne tekme, na katerih smo ostali neporaženi, tako, da lahko optimistično gledamo v nadaljevanje prvenstva, kljub naši mladosti, se pa zavedamo da bodo zagotovo še dodatna nihanja zaradi tega. "
Podrobnosti tekme
Lestvica
Glede na priložnosti je bila delitev točk pošten rezultat, vendar pa bi lahko zmagala tudi ena ali druga ekipa. V soboto ob 16:00 v grosuplje prihaja ranjena Komenda, ki bo še kako nevaren nasprotnik. Vabljeni k podpori domačega moštva. (gr)

Foto/video: Grega Rozina