Varovanci Janeza Ferka uspešni še osmič v sezoni

ND BILJE : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 2 (1:1)
Aljaž(9'); Janežič(ag-19'), Černe(56')

V zaostali tekmi 5.kroga 2.SML zahod so nogometaši Brinja na zahtevnem gostovanju na primorskem prišli do 8. prvenstvene zmage. Kljub temu, da so daomači z igralcem manj v začetni fazi tekme povedli, so bili Grosupeljčani v nadaljevanju vseskozi boljši tekmec.


Dogajanje na tekmi je povzel trener Janez Ferk: "Pomembna in zaslužena zmaga. Gostovali smo pri dobro organizirani ekipi, ki premore povrhu vsega še veliko individualne kvalitete. Ne nazadnje so to dokazali tudi na tej tekmi, čeprav so skoraj celotno tekmo odigrali z igralcem manj. Naša priprava na tekmo je bila dobra, način igranja pa nam je vse skozi dopuščal, da smo nevarni in visoko na nasprotnikovi polovici. Žal fantje v nekaterih situacijah, navkljub vzpodbujanju in navodilom, stvari niso prepoznali. Slabe zadnje podaje na odprtem prostoru, prehitre odločitve, nervoza in neučakanost pri napadanju globine so botrovale k temu, da smo nasprotnika do konca zadržali v igri. Rezerv je veliko, to dejstvo pa nam ob vzpodbudnih predstavah v prvi tretjini prvenstva predstavlja veliko motivacijo za naprej."
V mladinski konkurenci ostaja NK Brinje Grosuplje še naprej napremagano. Mladi nogometaši so ob osmih zmagah zabeležili en neodločen izid in skupaj z Ilirijo zasedejo vrh prvenstvene lestvice. Že v soboto sledi novo gostovanje v Kranju, kjer bodo gostovali pri Savi.(gr)