3.SNL> V razburljivi tekmi 7 golov in domača zmaga

NK BRINJE GROSUPLJE : NK KOMENDA 4 : 3 (2:2)
Petrovič(31',90'), Ivanovski(37',63'); Pavič(8'), Čanaćević(41'), Križman(69')

Komenda je bila v vseh dosedanjih prvenstvenih tekmah vedno zelo neugoden tekmec. Le peščica tekem se je do sedaj končala brez zadetkov. Tudi tokratna tekma se ni izneverila tradiciji.


Domači nogometaši na začetku tekme niso bili "pravi" in gostje so v začetku imeli pobudo, ki so jo pretvorili v zadetek. Le ta je prebudil domačo zasedbo, ki je v naslednje pol ure igre rezultat z dvema zadetkoma obrnila v svoj prid. Zadela sta Petrovič in Ivanovski. Toda do konca prvega polčasa so gostje še enkrat zadeli za izenačenje na 2:2.
V samem začetku drugega polčasa bi šla lahko tekma povsem drugo pot, a je domači vratar Cvijić ubranil kazenski strel gostov. Še drugič na tekmi je Ivanovski premagal vratarja Komende za novo vodstvo Brinja, ki pa je držalo le dobrih pet minut. Minuto pred koncem tekme, je bil v kazenskem prostoru pozoren Petrovič in z drugim zadetkom na tekmi postavil končni izid 4:3.

Trener Goran Marković je bil zadovoljen z rezultatom, z igro pač ne: "Težko prigarana zmaga na domačem igrišču proti neugodni ekipi Komende. Tekmo smo začeli slabo, zaspano, na trenutke je delovalo podcenjujoče, kar so gostje znali izkoristiti. Preostali del polčasa smo bili boljši, ampak še vedno daleč od željenega nivoja. V drugem polčasu podobna zgodba,na trenutke dobri, ostali del srečanja povprečni. Na koncu nam je uspelo zadeti v zadnjih sekundah tekme, kar nam je prinselo nov paket točk. Kljub zmagi ne smemo biti zadovoljni, saj bomo na tak način težko zbirali točke, treba se je osredotočit na stvari, ki so pomembne- začnemo lahko pri fazi branjenja. V soboto še eno težko gostovanje v Trbovljah, kjer se nadejamo boljše predstave in novih treh točk."
V tekmovanju kjer trenutno nekoliko odstopa le vodilni Bled, je vsaka zmaga izredno pomembna. Četrto in enajsto uvrščeno moštvo na prvenstveni lestvici 3.SNL center loči le šest točk. Brinje Grosuplje se je z zmago ponovno povzpelo na 5. mesto prvenstvene lestvice. Obstanek v zgornjem delu lestvice tudi po naslednjem krogu bodo Grosupeljčani v soboto ob 15:30 potrjevali v Trbovljah. (gr)

 

Foto/video: Grega Rozina