S tretjo zaporedno zmago na 8. mesto 1.SNL zahod

NK JADRAN ŽELEZNIČAR : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 2 (0:2)
Čeferin(15'), Berdajs(19'); Ferluga(66')

Starejši dečki U-15 so bili v 7. krogu v nezavidljivem položaju. Na kontu so imeli le eno zmago in zadnje mestov v 14 članski 1. SNL u-15 zahod. V zadjih treh krogih so mladi nogometaši postopoma dvigovali nivo igre in trikrat zapored zmagali.


V 10. krogu so gostovali v Divači, oziroma na igrišču v Krvavem potoku. Kljub precej neravni igralni površini so bili gostje iz Grosuplja boljši nasprotnik in do konca prvega polčasa dvakrat zadeli.
Tudi v drugem polčasu so nogometaši Brinja nadzorovali potek srečanja. Domači so tik pred koncem srečanja sicer izid znižali, toda zmage niso ogrozili.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener ekipe Borut Antončič"Neugodno gostovanje se je za našo ekipo končalo uspešno. Odločilen je bil že prvi polčas ko smo sicer ponovno slabo odprli tekmo in je nasprotnik pretil iz udarcev iz kota, vendar smo v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje nanizali nekaj lepih akcij iz dve tudi uspešno zaključili. V nadaljevanju smo videli igro med obema kazenskima prostoroma, uspešno smo kontrolirali nasprotnika, si pripravili nekaj situacij iz katerih bi, za miren zaključek tekme, morali iztržiti več. V zaključku tekme je nasprotnik sicer uspel zmanjšati zaostanek po predložku iz kota, vendar smo do konca igralnega časa, kljub nervozi, uspeli tekmo uspešno pripeljati do konca. Čestitke ekipi za zmago."
Devet osvojenih točk v zadnjih treh odigranih tekmah je dvignilo ekipo kar na 8. mesto prvenstvene lestvice. Običajno je osmo mesto po 10. prvenstvenem krogu prinašalo tudi uvrstitev v NIKE PREMIER CUP v katerem so igrali nogometaši do 14. leta starosti. Žal pa zaradi sprememb sponzorskih pogodb v globalnem prostoru to tekmovanje letos odpade.
Pred nogometaši so tako novi izivi. V nedeljo v Grosuplje prihaja četrto uvrščena ekipa Ilirije. Samozavest je tu, lahko si obetamo zanimivo tekmo, ki se bo pričela ob 16. uri.(gr)

Foto: Petra Berdajs