Kadeti z zmago na vrh 2.SKL zahod

ND ILIRIJA : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 3 (0:0)
Sojer(58'), Bajrektarević(66',77')

To je bil pravi prvenstveni derbi. Sicer razmočeno igrišče je še dopuščalo igro, kar so grosupeljski kadeti znali izkoristiti.


Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Borut Antončič: "Derbi vodilnih ekip lige, je opravičil naziv derbi. Opazno je bilo, da se ekipi poznata, saj sta obe moštvi uspešno nevtralizirali nasprotnikov napadalni del igre, tako da pravih priložnosti iz igre nismo videli. V prvem delu smo videli predvsem taktičen boj, glavno nevarnost za zadetek na obeh straneh pa so predstavljale prekinitve. Že po prvem polčasu je bilo opaziti, da bodo na današnji tekmi odločale malenkosti. Tudi nadaljevanje je postreglo s podobno igro iz prvega dela. Nekje na polovici drugega polčasa pa smo po odlično izvedenem kotu izkoristili nepazljivost v domači ekipi in povedli. Po zadetku se je igra nekoliko razživela, nasprotnik je več tvegal, kar smo uspešno izkoristili in po protinapadu podvojili vodstvo. Po zadetku smo se nerazumljivo slabo odzvali in sledila kazen, tako da smo v končnico tekme vstopili z minimalnim vodstvom. V nervoznem zaključnem delu, smo ohranili nekaj mirnosti, izkoristili še eno nepazljivost nasprotnika in s tretjim zadetkom odločili zmagovalca. Čestitke fantom za zmago, predvsem za prikazan pristop in disciplino v igri, seveda pa moramo zahtevati od sebe, da bi tudi na takšnih tekmah igra bolje stekla. Kakorkoli pred nami je že nov zahteven obračun na katerem po potrebno potrditi današnjo zmago."
Z zmago so skočili na sam vrh prvenstvene lestvice. Že v četrtek sledi nov zahteven nasprotnik. V goste prihaja SLovan, tekma se bo pričela ob 13:00 uri.(gr)