3.SNL> Z rekordno zmago skok na 4. mesto

NK BRINJE GROSUPLJE : NK BOHINJ 7 : 1 (2:0)
Strajnar(22'), Petrovič(34'-11m, 61', 70', 77'), Dedić (56'), Velič (89'); Kovačič(46')

Ne glede, da se ekipi doslej še nista srečali ne v uradnem tekmovanju, ne na prijateljskem srečanu, je bilo glede na formo ekip v zadnjem obdobju, je bilo pred tekmo popolnoma jasno kdo je v vlogi favorita.


Skladno z napovedmi je potekalo tudi srečanje. Gostje iz Bohinja so se zapri na svoji polovici in se precej organizirano branili. Do polovice prvega polčasa je bilo potrebno počakati, da so domači iz prekinitve povedli, dobrih deset minut pozneje pa iz kazenskega strela povišali vodstvo na 2:0. Sploh v začetku igre v prvem polčasu, so imeli nogometaši Brinja veliko obetavnih akcij v katerih, pa so v zaključku preveč komplicirali.
Že v prvi minuti igre v drugem polčasu so Grosupeljčani doživeli hladen tuš, ko so po individualni napaki domačega branilca gostje rezultat znižali na 2:1. Bohinjci so poizkušali v naslednjih minutah pritisniti proti vratom Brinja, vendar so se domači nogometaši hitro zbrali in v nadaljevanju igre kar petkrat zadeli nasprotnikova vrata. S štirimi zadetki na tekmi je izstopal Petrovič. Strajnar, Dedič in Velič pa so dodali po zadetek.

Trener Borut Antončič: "Na današnji tekmi smo unovčili tako kvaliteto kot sam pristop, ki je bil skozi celotno tekmo na primerni ravni. Čeprav v uvodu tekme realizacija ni stekla, se je v nadaljevanju odprlo in videli smo zadetke iz različnih položajev in situacij. Tudi prejeti zadetek v uvodu drugega dela ni vnesel nervoze, vztrajali smo pri svoji igri in na koncu dosegli izdatno zmago. Čestitke ekipi za prikazano in pristop, pred nami je zaključek jesenskega dela, v katerem si želimo ohraniti tako nivo igre kot uspešnosti."


Podrobnosti tekme
Lestvica 3. SNL center
Z zmago in klubskim rekordom v 3.SNL center se je NK Brinje Grosuplje povzpelo na četrto mesto prvenstvene lestvice 3.SNL center. V naslednjem krogu sledi eno najzahtevnejših gostovanj za grosupeljske nogometaše. Ekipe Save, ki domuje v Stražišču pri Kranju je ena tistih, ki je v minulih dveh sezonah v 3.SNL center, skupaj v štirih tekmah, še ni uspelo premagati. Kranjčani so doslej tri krat zmagali z minimalno razliko, ena tekma pa se je končala z rezultatom 1:1. Položaj na lestvici tokrat ne bo igral nobene vloge, pričakovati je napeto in zanimivo tekmo.
Navijači vabljeni v Stražišče, kjer se bo tekma pričela v soboto 11.11.17 ob 14. uri.(gr)

Foto/video: Grega Rozina