Poraz in zmaga starejših dečkov v 1.SNL zahod

ND BILJE : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 1 (0:0)
Tibola(44')

NK BRINJE GROSUPLJE : NK TRIGLAV 1 : 6 (1:2)
Berdajs(24);

Starejši dečki v 1.državni ligi zahod so minuli teden odigrali 2 prvenstveni tekmi in bili polovični uspešni.


V torek so na domačem igrišču doživeli precej težak poraz proti vrstnikom Triglava iz Kranja. So pa nogometaši Brinja nato v nedeljo v Biljah pokazali pravi karakter. Pomembnost tekme sicer ni ponudila obilico lepih situacij za zadetke. Ob čvrsti igri, na sicer zahtevni igralni površini, je za zmago Brinja zadel Tibola.
Obe tekmi je kometiral trener Borut Antončič: "V preteklem tednu smo odirali dve prvenstveni tekmi, ki sta postregli z različnim razpletom. V prvi tekmi, proti favorizirani ekipi iz Kranja, smo doživeli rezultatsko boleč poraz, ki pa ni pokazatelj dejanske situacije na igrišču. V prvem delu smo videli izenačeno in kakovostno nogometno predstavo, v kateri smo imeli nekaj več od igre. a bili žal premalo konkretni in odločni v zaključku akcij, nasprotnik pa je svoje priložnosti izkoristil. V nadaljevanju smo videli podobno sliko, mi svojih priložnosti nismo izkoristili, nasprotnik pa je nadaljeval z redko videno uspešno učinkovitostjo in realizacijo. Kljub visokemu porazu, je bil pristop pravi, fantje so v tekmo prenesli določene stvari iz treninga, vendar smo v odprtem boju potegnili krajšo.
V nedeljo je sledilo neugodno gostovanje v Biljah, proti ekipi, ki se bori za obstanek v ligi. Pomembnost tekme se je odražala pri obeh ekipah. Nasprotnik je nastopil agresivno in angažirano, kljub temu smo uspeli prevzeti pobudo v igri, vendar smo bili v zaključku akcij premalo zbrani in odločni. Domačini so pretili predvsem iz proti napadov in prekinitev. Po prvem polčasu so se tudi naši fantje otresli nervoze in v nadaljevanju še stopnjevali nivo igre, si pripravili nekaj lepih situacij za zadetek in eno tudi pretvorili v zadetek, ki je na koncu odločil zmagovalca. Po težkem porazu pomembna zmaga na neugodnem gostovanju. Čestitke fantom za zmago in prikazano igro."
Z zmago se Grosupeljčani držijo v zgornjem delu prvenstvene lestvice. Do konca jesenskega dela prvenstva sta še dva kroga. Najprej pa v Grosuplje prihaja ekipa Dekanov, ki je povsem na vrhu prvenstvene lestvice. Tekma se bo pričela v soboto ob 11:30.(gr)