Na Brinju na voljo avtomatski eksterni defibrilator (AED)

Avtomatski eksterni defibrilator (AED) je prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka pa lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje.

Na decemberski prireditvi ob slavnostnem prižigu nočne osvetlitve pešpoti ob Grosupeljščici je bil Nogometnemu klubu Brinje Grosuplje in Strelskemu društvu Grosuplje iz rok župana občine Grosuplje dr. Petra Verliča in predstavnika donatorja nakupa naprave, podjetja Bossplast, v skrb predan avtomatski eksterni defibrilator (AED).
Od minulega tedna je naprava tudi operativno predana v uporabo. Montirana je ob na zunanji strani ob vhodu v objekt Ob Grosupeljščici 19, Grosuplje. Gre za pomembno pridobitev, saj se na ožjem območju Športnega parka Brinje, Osnovne šole Brinje in sprehajalne poti ob Grosupeljščici dnevno nahaja zelo veliko športnikov, rekreativcev in sprehajalcev. Naprava je dostopna vse dni v letu, 24 ur dnevno.

V ponedeljek 12.02.2018 ob 16:30 bo v Osnovni šoli Brinje izvedeno tudi izobraževanje uporabe naprave AED. Vsi zainteresirani vljudno vabljeni.(gr)