Mladinci želijo nadgraditi odlično jesen

Tudi za mladince se v soboto nadaljuje prvenstvo v 2.SML zahod. Odlično izhodišču po jesenskem delu prvenstva so si nogometaši Brinja priborili s 14. zmagami enim neodločenim izidom in enim porazom, ter tako zasedli 2. mesto na prvenstveni lestvici, s točko zaostanka za vodilno Ilirijo.

V ekipi je nekaj sprememb v igralskem kadru, vodenje ekipa pa je prevzel trener Goran Markovič, ki je ocenil delo v pripravljalnem obdobju in ciljih do konca prvenstva:

"Začetek prvenstva pričakujemo opimistično razpoloženi. Ekipa se zaveda svojih kvalitet, ampak to bo treba dokazati na igrišču. Prisotnost na trenignih je bila solidna, vnema na trenignih zelo dobra. Tekme smo odigrali na visokem nivoju, ampak se vsi zavedamo, da pripravljalne tekme niso čisto pravo merilo, saj ko gre enkrat za točke je glava oz. mentalna priprava na drugem nivoju. Verjamem, da si fantje želijo narediti korak naprej v svoji igri, ter nadaljevati rezultatsko uspešnosto, ki so jo ustvarili še v jesenskem delu prvenstva. Ekipa je doživela kar nekaj sprememb. Trije igralci so ekipo zaustili (poškodbe, prenehanje treniranja in odhod v drug klub), okrepili smo se s štirimi fanti, ki nam zagotavljajo določeno kvaliteto, predvsem pa zelo zdravo konkurenco znotraj ekipe. Tako da bo v prvenstvo krenilo 18 igralcev. Cilj je uvrstitev v 1.ligo, ampak se to ne bo zgodilo samo od sebe, vsi moramo sedaj dva mesca še dodatno delati, se odrekati določenim zadevam, če želimo na koncu "upati" na uspešno sezono. Bi pa poudaril, da ima kar nekaj fantov izkušnje s prebojem v višje lige, kar verjamem, da jim bo dodatno pomagalo v nadaljevanju sezone za izpolnitev našega cilja. V soboto ob 13.00 nas čaka prva zahtevna preizkušnja proti ekipi Primorja."

Tekme v pripravljalnem obdobju:

NK Zagreb : NK Brinje 0:2
NK Brinje : NK Krka 6:1
NK Krško : NK Brinje 3:6
NK Brinje : NK Radomlje 3:3
NK Šampion : NK Brinje 2:2
NK Slovan : NK Brinje 1:3
NŠ Mura : NK Brinje 0:3
NK Slov. Bistrica : NK Brinje 2:1
NK Brinje : NK Jarenina 6:1
NK Brinje : NK Rudar Velenje 8:1
NK Brinje : NK Lesce člani 3:1
NK Drava Ptuj : NK Brinje 1:1

V soboto ob 13:00 vabljeni ob grosupeljsko igrišče z umetno travo, ker se bodo mladinci pomerili z ekipo Primorja.(gr)