Na prvi tekmi sezone je padel štirikratni državni prvak

Nogometaši Brinja so v soboto, 29. julija, odigrali prvo prvenstveno tekmo v sezoni 2023/2024. Na domačem igrišču so proti Gorici zmagali z rezultatom 1:0.

gorica2

Prvi polčas se je začel razburljivo. Domači so naredili nekaj napak v obrambi in Goričani so sprožili nekaj strelov proti vratom Pavlija. Vratar Brinja je bil zbran in uspel zaustaviti vse nalete gostov. Po začetni negotovosti so se nogometaši Brinja zbrali in bili v nadaljevanju polčasa boljši nasprotnik. Žogo so imeli več časa v svoji posesti in kar nekajkrat nevarno zapretili. Najbolj nevarno je bilo, ko je Kene sprožil z razdalje 25 metov. Vratar gostov se je moral zelo potruditi, da je ostalo pri začetnem rezultatu. Ekipi sta na odmor odšli poravnani.

Drugi polčas se za modro-rumene ne bi mogel začeti boljše. Piskule je utekel gostujoči obrambi in s pravim projektilom premagal vratarja Gorice. Kljub vodstvu nogometaši Brinja niso popuščali. Na sredini drugega dela tekme je imel Brkić izjemno priložnost za povišanje rezultata, vendar ni uspel zadeti z bližine. Modro-rumeni so še naprej prevladovali in gostom niso pustili, da bi si pripravili kakšno nevarno priložnost. Ko se je tekma bližala koncu so Goričani vendarle pritisnili. Pletli so mrežo okoli vrat Pavlija, a večje nevarnosti za izenačenje ni bilo.

Nogometaši Brinja so za uvod v sezono premagali štirikratnega državnega prvaka z rezultatom 1:0.

NK Brinje Grosuplje 1:0 ND Gorica

Strelci: Piskule (51')

Brinje: Šavli, Brkić, Piskule, Kepic, Klančnik, Kene, Pušnik, Makovec, Beguš, Kovač, Stojaković.

Klop: Trobec, Žavbi, Islamagić, Ristić, Zrnec, Tomažin, Šparovec.

Gorica: Zeriali, Žejen, Tomiček, Mevlja, Hrka, Baruca, Vendramin, Marinič A., Marinič L. Lesjak, Leban.

Klop: Jurca, Gomizelj, De Bernardi, Kovačević, Ilijazi, Laščak, Jalinous, Korošec, Rožič Šuligoj.