3.SNL center> Do točke v Komendi

NK KOMENDA : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 1 (0:0)
Abdić Adnan(73'), Tošić Darko (91')

Gostovanje v Komendi je bilo po pričakovanjih zelo zahtevno. Dejstvo je, da Gorenjci v dosedanjih petih prvenstvenih tekmah Grosupeljčanov še niso uspeli premagati. Štiri tekme so se končale brez zmagovalca, dvakrat pa so slavilo Brinje Grosuplje.

V prvem polčasu je bilo malo prave igre, brez pravega tempa, kljub temu pa je bilo nekaj priložnosti. Na obeh straneh je prišlo do sizuacije, ko je že premaganega vratarja, na golovi črti reševal obrambni igralec. Tako je Adnan Abdić zaustavil poizkus domačih, na drugi strani paje z lobom poizkusil Denis Petrovič, a je premaganega domačega vratarja rešil njegov obrambni igralec. Prvi del igre se je končal brez doseženih zadetkov.

Drugi polčas je prinesel veliko bolj dinamično igro. V prvi tretjini so bili domači nevarnejši in konkretnejši z eno res lepo priložnostjo, vendar so nogometaši Brinja vse poizkuse zaustavili. Bolj se je igra prevešala v zadnjo četrtino tekme, bolj so pobudo prevzemali Grosupeljčani. V 73. minuti je Jaka Cimerman iz leve strani podal v kazenski prostor, kjer je žogo sprejel Adnan Abdić, ki je učinkovito zaključil za vodstvo Brinja z 1:0. Tudi v nadaljevanju je bila rahla pobuda na strani gostov, ki pa obetavnih akcij niso uspeli konkretizirati v zadetek. V zadnjih minutah tekme, so domači pritisnili z vsemi močmi in stisnili goste v njihov kazenski prostor. Že v sodnikovm dodatku igralnega časa so domači po kotu izid izenačili na 1:1, ekipi Brinja pa je zmanjkalo časa, da bi še kaj spremenili.

Trener Goran Stanković: "Za nami je specifično gostovanje, kjer so bili pogoji za igro izredno slabi. Razmeram smo se prilagodili ter uspeli zadeti za vodstvo. V samem zaključku tekme nam je koncentracija žal padla, kar so domačini izkoristili. Do konca prvenstva je še en mesec, zato moramo na vseh področjih pokazati svoj maksimum in bomo videli kam nas bo to pripeljalo."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alen Hadžipašić, Denis Boh, Miha Černe, Matic Povh, Denis Petrovič, Miran Ivanovski(od 82' Nal Strajnar), Žiga Istenič, Alan Muratagić, Primož Potočar(od 71' Jaka Cimerman). Rezerve: Boštjan Štampfel, Jaka Cimerman, Tim Kalin, Jan Debeljak, Nal Strajnar, Primož Rozina

Grosupeljčani v spomladanskem delu še ne poznajo poraza. Z drugim spomladanskim remijem ostajajo tik pod vrhom, na 2. mestu prvenstvene lestvice 3.SNL center, 4 točke za vodilnim Bledom.

Se pa tokrat lahko dotaknemo tudi organizacije tekme. Domačini pripravijo res dobro vzdušje z ozvočenjem, napovedovalcem in tudi navijanjem iz tribune. Velika črna pika pa jim gre za pripravo igralne površine. Govorimo o državnem tekmovanju, pa če tudi je to tretji rang. Toda iz spoštovanja do nogometne igre in vseh njenih deležnikov je popolnoma neprimerno, da igrišče ni pokošeno, na njem pa cvetijo spomladanske cvetlice in regrat. Ni pa Komenda edina v ligi, ki ne pripravlja igralne površine tekmovanju primerno.

Že v soboto sledi domač obračun s Trbovljami. Ko govorimo o favoritu tekme, tu ni dvoma. Toda za uspeh bo potrebno pokazati maksimalen pristop, saj po statistiki sodijo Trboveljčani za manj ugodne nasprotnike Brinja Grosuplje. Vabljeni v Športni park Brinje v soboto ob 17.00.