Člani nadaljevali izjemno serijo tudi v Zagorju

NK ZAGORJE : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 1 (0:0)
Dominik Ivkič(63')

V derbiju ekip čisto pod vrhom prvenstvene lestvice 3. SNL center se je odločalo katera ekipa bo ostala ob Bledu v boju za končno prvo mesto.

Že v začetnem delu igre so imeli domači izjemno priložnost vendar je gostujoči vratar Nikola Cvijić preprečil domače vodstvo. V nadaljevanju igre so vseskozi imeli pobudo grosupeljski nogometaši, ki pa premoči niso uspeli konkretizirati v situacije za zadetek.

Tudi v nadaljevanju igre v drugem polčasu je bila slika podobna. Toda v 63. minuti igre so nogometaši Brinja uspeli preiti v vodstvo. Predložek iz desne strani, iz prekinitve po prekršku, je izkoristil Dominik Ivkič in svoje moštvo popeljal v vodstvo z 0:1. Do konca tekme nekih izrazitih priložnosti ni bilo več in zmaga je odšla v Grosuplje.

Trener Goran Stanković po tekmi: "Minimalna zmaga, vendar zaslužena. Domači so imeli sicer v samem začetku tekme lepo priložnost za vodstvo. Kar se tiče naše igre smo bili v prvem polčasu, v fazi napada, nepotrpežljivi, precej težav smo imeli z zadnjo podajo in gibanjem brez žoge. V nadaljevanju tekme smo ta segment igre nekoliko popravili, uspeli smo tudi zadeti iz prekinitve in si pripravili še nekaj priložnosti, ki jih pa žal nismo izkoristili. Fantom čestitam za zmago."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alan Muratagić, Denis Petrovič, Miran Ivanovski(od 90' Jaka Cimerman), Žiga Istenič(od 85' Primož Rozina), Alen Hadžipašić, Nal Strajnar(od 60' Primož Potočar), Dominik Ivkič, Denis Boh, Matic Povh. Rezerve: Boštjan Štampfel, Tim Kalin, Jaka Cimerman, Primož Potočar, Miha Černe, Primož Rozina

Do konca prvenstva so še zrije krogi. Z zmago so Grosupeljčani ohranili upe na končno prvo mesto, saj na drugem za vodilnim bledom zaostajajo za 4 točke.

Že prihodnjo soboto ob 17:30 sledi v Grosuplju nov derbi. V grosuplje prihaje tretje uvrščeni Arne Tabor 69.