3.SNL> Brinje z zmago resno ogroža vodilno ekipo lige

NK BRINJE GROSUPLJE : NK ARNE TABOR 69 2 : 0 (1:0)
Petrovič Denis(6'), Cimerman Jaka(77')

To je bil pravi derbi ekip tik pod vrhom prvenstvene lestvice, ki je odločal, katera ekipa teoretično še ostaja v boju za prvaka 3.SNL center.

Domači nogometaši so odlično odprli tekmo. Prevzeli so pobudo in že v 6. minuti je najboljši strelec lige Denis Petrovič po podaji Matica Povha zadel za 1:0. V nadaljevanju so nogometaši Brinja popolno ma prevladovali. Po strelu Matica Povha so gostje v svojem kazenskem prostoru igrali z roko. Kazenski strel je izvajal Denis Boh, kateremu pa je veselje preprečil prečnik vrat, strel po odbiti žogi pa je gostujoči vratar odbil prek vrat. Pred tem so gostje kakor se je pozneje izkazalo edinkrat v prvem polčasu streljali proti vratom Brinja. Na drugi strani iz nekaj zelo ugodnih pozicij domači niso uspeli povišati vodstva.

Tudi drugi polčas so Grosupeljčani dobro odpri. Sledilo je nekaj nevarnih akcij, ki pa se niso končale z zadetkom. V nadaljevanju so vajeti igre v svoje noge prevzeli gostje iz Ljubljane, ki so imeli nekaj lepih situacij za zadetek, ki pa na srećo domačih niso bile uspešno zaključene. Tri minute pred koncem rednega dela srečanja je sledila lepa akcija v kateri so bili vključeni vsi trije igralci mladinske ekipe, ki so vstopili v igro v drugem polčasu. Odvzeta žoga gostom globoko v svoji obrambni polovici igrišča, hiter prenos igre na nasprotnikovo polovico, kar je izkoristil Denis Petrovič, ki je iz sredine sam krenil proti gostujočemu vratarju. Ko so vsi pričakovali njegov zaključni strel proti vratom, pa je žogo nesebično odložil Jaki Cimermanu, ki je žogo pospravil v prazno mrežo za zamago z 2:0.

Trener Goran Stanković je po tekmi povedal: "Tekmo smo dobro odprli, hitro povedli, imeli tudi nekaj priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. V drugem polčasu smo bili neprepoznavni, zato sem tukaj brez komentarja. V sredo imamo tekmo v Bohinju in moramo biti zbrani v vseh pogledih. Tekme, za katere si točke že vnaprej vpišeš, so najtežje. Fantom čestitam za zmago."

Postava NK Brinje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alan Muratagić(od 79' Miha Černe), Denis Petrovič, Miran Ivanovski(od 79' Primož Potočar), Žiga Istenič, Dominik Ivkič, Primož Rozina(od 69' Jaka Cimerman), Alen Hadžipašić, Denis Boh, Matic Povh. Rezerve: Boštjan Štampfel, Primož Potočar, Jaka Cimerman, Rok Šporar, Miha Černe, Nal Strajnar, Jan Debeljak.

Glede na neodločen izid tekme vodilnega Bleda, se je Brinje prvemu mestu približalo le na dve točki zaostanka. Pred nami je izjemno napet zaključek v 3.SNL center. Do konca prvenstva sta še dva kroga. Grosupeljčani tekmo 25. kroga igrajo že v sredo 16.05. ob17:30 v Bohinjski Bistrici proti Bohinju.