Predsednik Andraž Zrnec ob uspešnem zaključku sezone 2017/2018

Klub je v pretekli sezoni pridobil pomemben obseg novih sponzorskih sredstev, s katerimi smo uspeli privabiti nekaj novih kvalitetnih igralcev in kar je še pomembneje, mnoge, ki bi sicer odšli v bolj perspektivne klube smo zadržali doma.

Prvič v zgodovini kluba so bile članom zagotovljene nagrade, ki temeljijo na tekmovalnih uspehih in prizadevnosti. Visoki športni cilji so tako postali bolj dosegljivi, in članska selekcija je sezono zaključila tik pod vrhom 3. SNL. Poleg tega se lahko pohvalimo tudi z najboljšim strelcem ekipe in lige, Denisom Petrovičem. Za uvrščanje na višje nivoje tekmovanj bo v prihodnje potrebno napore usmeriti v dodatno izboljšanje klubske infrastrukture. Objekti v katerem deluje klub, namreč ne ustrezajo standardom igranja v višjih nogometnih ligah in v klubu se zato že dogovarjamo z občino Grosuplje, kako storiti korak naprej pri gradnji nove stavbe.


Selekciji kadetov in mladincev sta v letošnjem letu končali že drugo sezono igranja v drugi slovenski nogometni ligi. Četudi se je v letošnjem letu za las izmuznila uvrstitev v tako želeno prvo ligo, pa so njihove odlične predstave odraz kvalitetnega dela z mladimi nogometaši v klubu. Še pred petimi leti je bilo skoraj nemogoče misliti, da bi lahko v Grosupljem imeli selekciji, ki bosta lahko kontinuirano igrali na tako visokem nivoju. Uspeh obeh selekcij kot prvi strelec kadetske ekipe in lige dopolnjuje tudi izjemen Žan Bajrektarević. Kljub razočaranju, ki so ga fantje zaradi svojih utemeljenih ambicij verjetno še posebej težko občutili, pa se nam ob kvalitetnem delu usposobljenih in kvalificiranih trenerjev v klubu ni bati, da se bosta ekipi kmalu povzpeli še stopničko višje in se uvrstili v najelitnejše tekmovanje selekcij v Sloveniji. V klubu v to trdno verjamemo.


Ambicioznost starejših ekip je pozitivno in motivacijsko vplivala tudi na mlajše nogometaše, ki so prav tako uspešno tekmovale preko vse sezone. Selekcija U10 se je preko kvalifikacij uvrstila na zaključni turnir Champions trophy 2018 na Dunaju, kjer so sodelovale ekipe iz celega sveta, dosegla 4. mesto na turnirju Grosuplje Open in 2. mesto na turnirju v Umagu. Selekcija U13 se je uvrstila v polfinale pokala MNZ Ljubljana in dosegla 3. mesto na turnirju Grosuplje open. Selekcija U12 pa je dosegla 2. mesto na turnirju v Ajdovščini.


Za nami je tudi še ena uspešna izvedba turnirja Grosuplje OPEN. Turnir, ki ima več kot 10 letno tradicijo, vsako leto raste tako v množičnosti, kvaliteti, kot tudi v organizacijskem smislu. Danes je v slovenskem prostoru eden bolj prepoznavnih in kakovostnih nogometnih turnirjev, na kar smo lahko ponosni. V zadnjih letih imamo na turnirju tudi mednarodno udeležbo, dober glas očitno hitro seže čez meje Slovenije. Na turnirju se je v šestih tekmovalnih dneh zvrstilo 136 ekip, 1600 otrok, preko 3.600 spremljevalcev, staršev, trenerjev, navijačev. Organizacijsko je to za klub tako velik zalogaj, da ga brez pomoči in prizadevnosti staršev in naše nepogrešljive ženske selekcije Bork, ne bi zmogli. Naj se jim na tem mestu še enkrat zahvalim!


V klubu pripravljamo še druge aktivnosti, ki so malo manj tekmovalne narave. Prvi teden poletnih počitnic je čas za poletni nogometni tabor, ki ga v klubu organiziramo že šesto leto in bo letos prvič potekal tudi pod pokroviteljstvom Občine Grosuplje, kar nas izjemno veseli. Tabor je namenjen mlajšim otrokom, starim od 7-11 let in se ga lahko udeležijo tudi nečlani kluba. Nogomet je sicer rdeča nit tabora, a se udeleženci na njem spoznajo tudi z drugimi športi.


Ne glede na to, da se sezona 2017/2018 šele dobro zaključuje, pa v klubu že snujemo načrte za prihodnost. Po vzoru aktualnih trendov v nogometu bomo v novi sezoni pričeli tudi s treningi za deklice. V prvem letu predvidevamo začetek dela z dekliškima selekcijama U9 in U11, kasneje pa bomo število selekcij prilagodili interesu, po potrebi njihovo število še razširili.
Razpored začetka treningov vseh starostnih selekcij je že določen in zavedamo se, da bodo poletne nogometne počitnice, predvsem za starejše selekcije, kar prehitro minile.
Naj na tem mesti povabim vse otroke, ki še niste del naše velike nogometne sredine, še posebej pa deklice, da se nam pridružite v naslednji sezoni.


Letošnji zaključek je po svoje še posebej slavnosten, saj klub šteje že polnih 15 let. V letu 2003 je novoustanovljeni klub združil nekaj manjših nogometnih kolektivov, ki so se v lokalnem okolju navduševali nad nogometom. Od takrat na nogometnem igrišču na Brinju svoje nogometne sanje uresničujejo mnoge generacije nadobudnih nogometašev. V obdobju petnajstih let je iz majhnega lokalnega nogometnega kluba zrasel klub, ki šteje 480 članov in tako predstavlja enega najštevilčnejših društev v občini Grosuplje. Tri generacije vodstva, ki so se v tem času zvrstile si, vsaka s svojimi prizadevanji in neštetimi prostovoljnimi urami dela prizadevamo nogometno igro približati vsem generacijam in jim v tem oziru zagotavljati ustrezno infrastrukturo ter opremljenost. Klub je skozi leta, predvsem s kvalitetnim in trdim delom, naši nogometni šoli priboril sloves ene najkvalitetnejših sredin za razvoj mladih nogometašev v regiji, na kar moramo biti še kako ponosni.

Naše glavne zaveze tudi v letih, ki prihajajo ostajajo delovati družbeno odgovorno, utrjevati pripadnost klubu ter spoštovati različne poglede na šport in življenje nasploh. Vsem nadobudnežem, pa bomo tudi v prihodnje omogočili, da v našem klubu živijo svoje nogometne sanje.

Andraž Zrnec,
predsednik