2.SML> Po prvi tretjini mladinci vodilni

ND PRIMORJE : NK BRINJE GROSUPLJE 2:4 (2:2)
Daliposki Emil(16', 58'), Rexhepi Florgent(44'-11m), Šparovec Anže(91')

Mladinci so se hitro pobrali po porazu v minulem krogu. Gostovanje v Ajdovščini se je izteklo po željah nogometašev Brinja.

Mladinci so zadnjo tekmo prve tretjine prvenstva v 2. slovenski mladinski ligi zahod v drugem polčasu obrnili v svojo korist. Razburljivo tekma preobratov in velikega števila zadetkov so po začetnem zaostanku preobrnili v svojo korist in dosegli pomembno zmago in nove tri točke za prvenstveno lestvico.

Goran Marković je ocenil tekmo in prvo tretino prvenstva: "Tekmo smo slabo začeli, tako da smo nenačrtovano pobudo prepustili domačinom. Po prejetem zadetku, smo odigrali nekoliko bolje in zasluženo povedli. Tekmo smo nekako kontrolirali, kljub ponovnem zadetku domačih smo v igri delovali solidno in nič več kot to. V drugem polčasu pa nam je uspelo prvič povesti, kar nam je omogočalo drugačen taktičen razpored na igrišču, tako da smo bili zelo organizirani v fazi branjenja. Tekmo smo rešili v zadnjih minutah, čeprav smo še prej imeli lepo število obetavnih akcij, ki pa smo jih preslabo zaključevali. Prve tretjine prvenstva je konec in ga lahko ocenimo kot uspešnega. Sedaj se podajamo v drugi krog, kjer se vse začenja znova, tako da v soboto pričakujemo pravi derbi proti ekipi Kopra."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Prvo tretjino prvenstva v zelo izenačeni ligi so mladinci odigrali odlično. Kljub porazu v prejšnem krogu, je ekipa pokazala pravi karakter, se zbrala in odigrala dobro tekmo. Po devetih odigranih krogih in tekmah z vsemi nasprotniki, so se mladinci Brinja z najboljšim izkupičkom zavihteli povsem na vrh lestvice, s štirimi točkami prednosti. Toda to je le vmesni pogled, ki le nakazuje kam lahko seže ekipa na koncu prvenstva. Že v soboto ob 17:00 bo v Grosupljem nova priložnost za dokazovanje in potrjevanje dosedanjih dosežkov, v goste prihaja FC Koper. Vabljeni ob igrišče v Športnem parku Brinje.