Člani na zimskem "počitku"

Vse tekmovalne ekipe Nogometnega kluba Brinje so končale z jesenskim delom prvenstva 2018/2019, med njimi tudi članska ekipa, ki tekmuje v 3.SNL center.

Člani so odigrali 15. krogov v 3.SNL center, po katerih držijo viso 3. mesto na prvenstveni lestvici. Vodilni ekipi imata pred njimi 12, oziroma 10 točk prednosti. Podrobnosti na TEJ POVEZAVI. V spomladanskem delu prvenstva sledi še 12. igralnih krogov. Letošnje prvenstvo je zelo pomembno za končno uvrstitev, saj se ligi center in zahod združujeta v novo ligo 3.SNL zahod v kateri bo nastopalo 14 ekip. Natančen sistem združevanja še ni znan, verjetno po bo za uvrstitev v novo ligo potrebno osvojiti vsaj končno 7. mesto.

Brinje je v 15-ih tekmah sedem krat zmagalo po štiri krat pa igralo neodločeno in izgubilo. Prejelo je 15 zadetkov, v nasprotnikove mreže pa pospravilo 28 žog. Najboljši strelci ekipe s štirimi doseženemi zadetki so Nal Strajnar, Niko Adamič in Matevž Fortin. Sledijo jim kapetan Denis Boh, Jaka Cimerman in Matic Povh s po tremi zadetki. Na prav vseh jesenskih tekmah so zaigrali Nikola Cvijić, Primož Potočar, Adnan Abdić, Matevž Fortin in Niko Adamič.

Prvenstvo se bo nadaljevalo sredi marca prihodnje leto, Grosupeljčani bodo takrat gostili ljubljanski Arne Tabor 69.

Sledi dobrih 4 mesece priprav, ko bo spet odigranih precej pripravljalnih tekem, vmes pa tudi novoletni "dopust", ko bo čas za sproščanje izven nogometa.