SNL U15> Nadigrali Bravo in izgubili v Domžalah

BRINJE GROSUPLJE : BRAVO 4 : 0  (1:0)
Mark Tomšič(11'), Luka Čižmek(38'), Aljaž Bozovičar(54'), Mark Tomšič(67')

DOMŽALE : BRINJE GROSUPLJE 4 : 2 (2:2)
Luka Čižmek(8'-11m), Denis Nikić(26'-11m)

V minulem tednu so mladi nogometaši odigrali dve zahtevni prvenstveni tekmi.

Razburljiva tekma v Domžalah bi se lahko končala tudi drugače. Po prvem polčasu je bil rezultata izenačen, vendar so v drugem delu domačini še dvakrat zadeli, med tem ko nogometašem Brinja to ni uspelo.

Kljub porazu je bil trener Erik Marinšek zadovoljen s tem kar so prikazali njegovi varovanci in je po tekmi povedal: "Čeprav rezultatsko nismo bili uspešni, smo z prikazanim lahko zadovoljni. Tekma je bila z obeh strani zelo dinamična z veliko prehodi, veliko šprinta in ''duel igre'', ki je na nivoju U15 nismo ravno vajeni. Nasprotnik je bil v omenjenih elementih nekoliko dominantnejši in je na koncu tudi zasluženo zmagal. Slab vtis puščajo le situacije ob prejetih zadetkih. Vse smo prejeli iz naših oziroma nasprotnikovih prekinitev na katere bi morali bolje odreagirati. Kljub vsemu čestitke fantom za prikazano borbo in željo, ki mora biti osnova za vse nadaljnje tekme."

Mnogokrat se zgodi, da mlada ekipa po porazu ne najde prave poti, toda mladci Brinja so iz poraza med tednom potegnili tisto najboljše in se na naslednji tekmi predstavili na še višjem nivoju, kar so pošteno začutili tudi vrstniki iz ljubljanskega Brava.

Tekmo je povzel trener Erik Marinšek: "V tekmo smo vstopili samozavestno in z željo po zmagi kar se je kmalu pokazalo tudi na igrišču. Že v zgodnji fazi tekme smo terensko premoč kronali z zadetkom. Tudi v nadaljevanju polčasa smo bili boljši nasprotnik, žal pa nam ni uspelo povišati vodstva. Pohvaliti velja tudi obranjen ''namišljeni'' kazenski strel, ki nam je vlil še dodatno samozavest za nadaljevanje tekme. Drugi del tekme je bil z naše strani igralno nekoliko slabši. Manj smo si ustvarili dobrih situacij, smo pa bili zato bolj konkretni ter po zadetku na začetku polčasa, uspeli do konca zadeti še 2x in prepričljivo ter zasluženo zmagali. Pohvale fantom za pristop k tekmi."

Podrobnosti o tekmi Domžale : Brinje na TEJ POVEZAVI.
Podrobnosti o tekmi Brinje : Bravo na TEJ POVEZAVI.

Po osmih odigranih tekmah so nogometaši Brinja povsem v vrhu 16. članske Slovenske nogometne lige U-15 zahod, kjer držijo odlično 4. mesto.

V nedeljo ob 17. uri nogometaši na svojem igrišču gostijo Ilirijo.