3.SNL center> Zmaga v Ivančni Gorici

NK IVANČNA GORICA : NK BRINJE GROSUPLJE 2 : 3 (1:2)
Dominik Ožbolt(23'), Žak Vranešič(87'); Denis Boh(39'-11m), Adnan Abdić(45'), Kevin Tomšič(75')

Večerna tekma 3.SNL center v Ivančni Gorici je upravičila naziv derbi, zmaga več kot zasluženo v Grosuplje.

Že v samem začetku je Brinje nakazalo, da bo domačim želelo vsiliti svoj ritem igre. Skozi prvo polovico prvega polčasa je bilo nevarnjše z nekaj lepimi priložnostmi, vendar so ostale neizkoriščene.

Točno na polovici prvega polčasa so domači neučinkovitost kaznovali z vodilnim zadetkom Dominika Ožbolta, potem ko so kar trije njihovi nogometaši ostali osamljeni v kazenskem prostoru. Po vodstvu domačih je tempo v igri za dobrih deset minut padel. Zadnjih deset minut prvega polčasa je bilo obravanih rumeno-modro. Domači so šele s prekrškom v svojem kazenskem prostoru zaustavili Matica Povha, ki jim je pobegnil skozi celotno igrišče. Zanesljiv izvajalec kazenskega strela za izenačujoči zadetek je bil Denis Boh. Pritisk gostov se je nadaljeval in bil nagrajen ob samem zaključku prvega polčasa, ko je izbito žogo Adnan Abdić iz razdalje, iz prve, pospravil v spodnji desni kot vrat domačega vratarja za vodstvo z 1:2.

V nadaljevanju igre v drugem polčasu sta obe ekipi kazali željo po dosegu zadetka. Bolj ko se je igralni čas odmikal od začetka, bolj je do izraza prihajala igra nogometašev Brinja. V 75. minuti je svojo dobro igro z zadetkom kronal Kevin Tomšič, ki je izkorstil lepo podajo Jake Cimermana in zadel za vodstvo Brinja 3:1. Zadetek je obetal miren zaključek tekme, vendar so domači prek Žaka Vranešiča zaostanek znižali na 2:3. Do konca tekme si ekipi nista pripravili izrazitih priložnosti za zadetek.

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Anže Šparovec, Jaka Cimerman, Primož Potočar, Matic Povh, Kevin Tomšič, Nal Strajnar, David Dedić, Rok Šporar, Denis Boh.
Rezerve: Boštjan Štampfel, Jan Debeljak, Al Mahič, Florgent Rexhepi, David Petrič, Alen Hadžipašić, Luka Pajnkihar. Trener: Goran Marković.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Kljub zmagi z minimalno razliko, pa je zmaga več kot zasluženo odšla v Grosuplje. V ekipi Grosupeljčanov so znova dobili priložnost za dokazovanja igralci mladinske selekcije, odlično je svoje delo opravil Anže Šparovec, ki je pričel od prve minute.

Gledalci so na tribunah pripravili odlično vzdušje, kjer so bili zmagovalci prav tako gostje iz Grosuplja.

To je odlično vabilo na tekmo 18. kroga 3.SNL center, ki bo na sporedu v nedeljo 31.03.2019 ob 16.00 uri, ko v Grosuplju gostuje Sava Kranj. VABLJENI.

Video povzetek vrhuncev tekme: