3.SNL> Prvi spomladanski neuspeh

NK BRINJE GROSUPLJE : NK ŽIRI 1 : 2 (1 : 1)
Boh Denis(40'); Eržen Nace(43'), Krolnik Jaka Bric(61')

Motivirani gostje, ki se borijo za obstanek v tretje ligaški druščini, so v Grosupljem presenetili favorizirane nogometaše Brinja.

Domači nogometaši so prevzeli pobudo v igri, gostje pa so pretili predvsem s poizkusi hitrih protinapadaov. V 40. minuti se je kapetan Brinja Denis Boh odločil za strel iz razdalje in zadel desnji spodnji kot gostujočega vratarja. Vodstvo je zdržalo le nekaj minut, saj je najboljši gostujoči napadalec izkoristil slabo povratno podajo vratarju, žogo prestregel in dosegel zadetek za 1:1.

Drugi polčas se je nadaljeval zelo umirjeno, toda v 61. minuti, je zopet sledila nepotrebno izgubljena žoga in gostje so s hitro izpeljanim protinapadomprešli v vodstvo. V nadaljevanju so domaći sicer poizkušali spremeniti potek srečanja, vendar jim na žalost ni uspelo.

Trener Goran Marković: "Nedeljsko dopoldne nam ni prineslo novih točk. Na žalost kljub prevladi na igrišču smo si ustvarili premalo priložnosti. Gostje so se izkazali kot zelo dobro organizirana ekipa, ki je poizkušala s hitrimi protinapadi ogrožati naša vrata. Kljub povprečni igri smo vseeno prvi povedli, potem pa individualna napaka branilcev, ki je gostom omogočila izenačujoč zadetek. V drugem polčasu podobna zgodba, prav tako prejeti zadetek, ki je bil plod individualne napake branilca, tako da smo na koncu zmago praktično podarili gostom. Po tekmi je bilo prisotno veliko slabe volje, zaradi načina, kako smo izgubili tekmo, ampak moramo še naprej vztrajati pri našem načinu, hkrati pa se je treba zavedati, da je bilo na igrišču 7 igralcev, ki so po stažu mladinci. Do konca sezone je še pet krogov, kjer bo dobilo za priložnost velika večina mladincev, saj si želimo videti na koga lahko računamo za naslednjo sezono..."

Tudi tokrat je priložnost za igro dobilo precejšne število igralcev mladinske selekcije. Ob že zagotovljeni poziciji na prvenstveni lestvici, si je ekipa Brinja tekmovalno že zagotovila nastop v novi 14 članski tretji ligi zahod, je zanje to lepa priložnost, da se dokažejo in si zagotovijo mesto v članski ekipi v prihodnji sezoni.

V soboto sledi zahtevno gostovanje v Zagorju, kjer se bo tekma pričela ob 17. uri. Vabljeni.