U-9> Zmaga v kvalifikacijah za EFCO Championship

Selekcija nogometašev U-9 pod vodstvom trenerja Saše Tekiča je v Kranju na kvalifikacijskem turnirju za mednarodni turnir EFCO Championship U9 prepričljivo zmagala.

Finalni turnir se bo od 21. do 23. junija odvijal na Dunaju, na njem bo nastopilo 72 ekip iz vse Evrope, tudi s podmladki najbolj eminentnih evropskih klubov.

Naši fantje so se v Kranju merili v konkurenci 14 klubov. Razvrščeni so bili v predtekmovalno skupino "B" skupaj z Olimpijo, Triglavom, Škofjo Loko in Maribor Tabor.

Odlične igre so prikazali že v skupinskem delu, ko so premagali vse nasprotnike razen ljubljanske Olimpije. To jim je prineslo 2. mesto v skupini "B", za nasprotnika v četrt finalu pa drugo uvrščeni FC Koper iz skupine "C".

Razigrani Grosupeljčani primorskim vrstnikom niso dopustili nikakršnega upanja na uspeh in jih premagali z visokimi 4:1.

V polnifanalu so jih pričakala znanka iz skupinskega dela Olimpija, ki je izločila Rudar Velenje. Naši mladi igralci so se očitno iz dopoldanskega poraza veliko naučili in tokrat v pomembnejši tekmi gladko z 2:0 izločili Olimpijo.

V finale sta se uvrstili ekipi, ki sta na turnirju pokazali največ. Za zmago so morali nogometaši Brinja premagati Miklavž, ki je pred tem izločil Triglav in Maribor Tabor. Napeta finalna tekma se je končala z zmago 2:1 za Brinje.

Ob končni zmagi, so organizatorji iz ekipe Brinja,  izbrali tudi najboljšega igralca turnirja, Ambroža Remica.

To so bile  prve tekmovalne izkušnje naših najmlajših nogometašev. Pred njimi je še dolga pot sestavljena iz učenja, vztrajanja, zmag in porazov, ki bo podkrepljena tudi z udeležbo na finalnem turnirju EFCO Championship U9 na Dunaju.

Tam pa nova izkušnja v krogu ekip kot so Benfica, Roma, Inter, Juventus, Chelsea, Liverpool, Dinamo