3.SNL> Brda domov odnesla 7 žog v mreži

BRINJE GROSUPLJE : BRDA   7 : 0 (2:0)
Al Mahič(2'), Ajdin Dergić(35'), Kevin Tomšič(52'), Damis Šabić(65', 81'), Anže Šparovec(79'), Gregor Dorniž(90')

Težko je zapisati presežnik s katerim bi opisali res izjemno predstavo nogometašev Brinja Grosuplje v 8. krogu prvenstva 3.SNL zahod proti še lanskem drugoligašu iz Goriških Brd.

Gostje so v uvodni minuti želeli pokazati, da se v Grosuplje niso prišli le braniti. Toda to je bil račun brez krčmarja. Dovolj je bila domiselna poteza in še boljša izvedba podaje Kevina Tomšiča, proti Alu Mahiču in že v drugi minuti je Brinje vodilo z 1:0. Vse naprej je bila le nogometna poezija. Odlično pripravljena zelenica domačega stadiona je nogometašem Brinja omogočala tehnično dovršeno igro. Pred koncem prvega polčasa je po seriji odličnih obramb gostujočega vratarja, Ajdin Dergić vodstvo Brinja povišal na 2:0.
V nadaljevanju igre se je ritem igre, kateremu gostje niso mogli slediti, le še stopnejval in ni padel niti po opravljenih menjavah, ki jih je opravil domači strateg Goran Markovič. Ko je za 3:0 zadel danes verjetno najboljši posameznik srečanja Kevin Tomšič, so bili vsi upi gostov pokopani. Po vrsti so nato zadeli še Damis Šabić 2x, Anže Šparovec in Gregor Dorniž. V zaključku tekme sta priložnost dobila mladinca Peter Čeferin in Nik Zrnec, ki sta minute odlično izkoristila, saj sta pripravila akcijo za zadnji zadetek na tekmi.

Po tekmi je trener Goran Markovič povedal "Fantom čestitke za dobro igro in zasluženo zmago. Tekma na kateri smo hitro zadeli in nam je olajšalo nadaljevanje tekme. Predvsem pa smo lahko zadovoljni s pristopom skozi celotno tekmo, tudi fantje, ki so vstopili so dodali kar je bilo potrebno, da smo lahko držali visok ritem... Nas pa ta tekma ne sme uspavati, ampak biti dodatna motivacija za nadaljne delo. Na koncu pa je potrebno pohvaliti tudi travnato površino, ki je osnovni pogoj za dinamično in konkretno igro."

Postava Brinje Grosuplje: Ožbej Kisovec, Adnan Abdić, Anže Šparovec, Tim Tomažon Beguš, Jan Keržič, Al Mahič, Domen Klančnik, Ajdin Dergić, Kevin Tomšič, Nejc Pušnik, Denis Boh. Rezervni igralci: Jan Jančigaj, Nik Zrnec, Gregor Dorniž, Peter Čeferin, Damis Šabić, Rok Šporar, Peter Luštek. Trener: Goran Markovič.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Prihodnji vikend sledi zahtevno gostovanje v Postojni. Srečanje bo odigrano v nedeljo 10. oktobra ob 15:00 uri.