Zmaga mladincev Brinja na tekmi sedmih zadetkov

BRINJE GROSUPLJE : KOPER 4 : 3
Blaž Štrekelj(4'), Peter Čeferin(60'), Anel Islamagić(71'), Vid Hojč(73'); Tay Husanović(3', 58'), Enej Šarlah(80')

Mladinci U-19 so prvič v sezoni povezali dve zaporedni zmagi.

V razburljivi tekmi so nogometaši Brinja Grosuplje pokazali izjemen karakter in odličen odziv po prejetih zadetkih. Po hitrem vodstvu gostov v 3. minuti tekme, je sledil takojšen odgovor in le minuto po prejetem zadeku je Blaž Štrekelj izid poravnalč na 1:1, kar je bil tudi izid prvega polčasa.
Tudi v drugem polčasu je zgodila podobna situacija. Gostje so povedli z 1:2, a le dve minuti pozneje je Peter Čeferin izid izenačil na 2:2. V nadaljevanju sta za udobno vodstvo dveh zadetkov poskrbela še Anel Islamagić in Vid Hojč. Gostje so se rezultatsko vrnili v 80. minuti, ko so izid znižali na 4:3, kar je pomenilo tudi končni rezultat tekme.

Po tekmi je trener Luka Žinko povedal: "To je bila tekma proti dobrem nasprotniku, v kateri smo 2x zaostajali, ekspresno izenačili in na koncu tudi po 2 golih prednosti, še trepetali za zmago. Mislim pa, da smo bili vseeno večino srečanja nekoliko boljši nasprotnik in zasluženo zmagali. Veseli me število zadetkov, ki jih dosegamo, ampak jih na nasprotni strani tudi veliko preveč dobivamo. Na to moramo biti v bodoče zelo pozorni in popravljati zadevo. V fazi branjenja smo bili spet preveč lahkomiselni in nedosledni, za kar smo hitro kaznovani.
V nedeljo nas čaka nova preizkušnja v Mariboru, ki ima čvrsto in kvalitetno ekipo. Z naše strani bi si želel videti tekmo z veliko tempa, dobrimi odločitvami in odgovornostjo v fazi branjenja"

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

V nedeljo sledi gostovanje pri Mariboru.