V Kranju prek Triglava do prve zmage v 2.SNL

TRIGLAV KRANJ : BRINJE GROSUPLJE 0:2
Milan Đajič(38'-11m), Denis Boh(88'-11m)

Nogometaši Brinja Grosuplje v Kranju do zgodovinske prvenstvene zmage v 2.SNL.

8. krogov je bilo potrebno počakati, da je Nogometni klub Brinje Grosuplje zabeležil prvenstveno zmago v 2.SNL. Pot do zmage je bila vse prej kot lahka. Razmočeno in delno poplavljeno igrišče v Kranju ni omogočalo pravega nogometa. V ospredju je bila borbenost in iznajdlivost v danih razmerah ,v katerih pa so se bolje znašli Grosupeljski nogometaši.
Ob koncu prvega polčasa igre je kazenski strel izvajal Milan Đajič in je z zanesljivo izvedbo, Brinje Grosuplje povedel v vodstvo z 0:1.
Po pričakovanju, so v začetku drugega polčasa domači nogometaši pritisnili proti vratom Brinja Grosuplja, vendar gostje pred svojimi vrati niso omogočali veliko prostora za zaključke proti njihovemu golu. V nadaljevanju igre pa vzpostavili ravnotežje v igri. Po drugem prekršku v kazenskem prostoru domačih, je odgovornost za izvedbo kazenskega strela prevzel kapetan Denis Boh. Zanesljivo izvedbo je pretvoril v vodstvo Brinja z 0:2 in dokončno odločil zmagovalca tekme.

Takoj po tekmi je trener Goran Marković povedal: "Fantom čestitke na prvi zmagi v drugoligaški konkurenci. Razmere za tekme so bile na meji regularnosti, saj je bil velik del travnate površine pod vodo, tako da smo gledali več ali manj igro med obema kazenskima prostoroma. Samega rizika v igri je bilo zelo malo oziroma nič in v tej igri smo bili uspešnejši. Moramo pa ostati trdno na tleh in še naprej trenirati, saj nas čaka še veliko težkih tekem za uresničitev našega prvotnega cilja. Še naprej bomo sledili našim smernicam, da ponudimo minute našim igralcem iz nogometne šole. To ne pomeni, da jim bo karkoli podarjeno, ampak si bodo to morali zaslužiti z željo, motivacijo in delom, tako kot vsi ostali. Zahvala tudi navijačem za obisk in podporo na ne najbolj gledljivi tekmi."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Prihodnji vikend nogometaši Brinja Grosuplje igrajo na domači zelenici, na kateri bodo gostili Fužinar Vzajemce. Tekma bo na sporedu v nedeljo ob 16. uri.