Goran Marković po tekmi z Aluminijem: Mirno gremo naprej.

Modro-rumeni so proti Aluminiju izgubili. Na domačem igrišču so si sicer uspeli priigrati nekaj priložnosti in bili povsem konkurenčen nasprotnik, a nasprotnik je uspel kaznovati nekaj trenutkov nezbranosti in domov odnesel vse točke. Po srečanju je svoje misli strnil trener Brinja, Goran Marković.

Komentar tekme

Poraz sam po sebi ni nič tragičnega. Želeli smo si pozitivnega rezultata, a se ni izšlo. Tekmo smo dobro začeli in imeli dve priložnosti za zadetek. Gol, ki smo ga prejeli v zaključku prvega polčasa, je bil nekako posledica naše neizkušenosti. Morali bi se umiriti in mirno počakati, da sodnik zapiska konec prvega dela tekme. To nam ni uspelo in po sosledju individualnih napak je Aluminij povedel. Drugi zadetek pa smo dobili po protinapadu v fazi tekme, ko smo že močno pritiskali, da bi izenačili. Na koncu je bilo to dovolj, da so zmagali. Imeli smo načrt, želja je bila prisotna, a da bi lahko razvili igro, ki si jo želimo igrati in treniramo na treningih, je bilo igrišče enostavno preslabo.

O tekmah, ki prihajajo

Ostajamo optimistični, seveda. Ta poraz ni nič groznega. Še naprej bomo trdo trenirali in gremo mirno naprej. Fantje so bili po tekmi poklapani, kar pomeni, da jim ni vseeno. To me veseli. Je pa dejansko za nas zelo pomembno, kakšna bodo na naslednjih tekmah igrišča. Če bodo dobra, bomo lahko izvajali, kar si želimo. V nasprotnem primeru bomo prisiljeni nekoliko prilagoditi našo igro.